Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Zijn laserpennen verboden?

Zijn laserpennen verboden?

Uitzichten:11972     Gepubliceerd door jensen - 08.08.2018

Het is een veel voorkomende vraag die veel mensen stellen en als je op internet zoekt, zul je veel verkeerde informatie vinden. Er zijn veel problemen met de terminologie die u gebruikt om uw krachtige laserpen te beschrijven, waardoor deze automatisch legaal of illegaal wordt.

Het juiste antwoord is dat nee, laserpennen niet illegaal zijn om te bezitten. Het probleem komt van mensen die high-power laserpennen / -producten verkopen en deze als 'aanwijzers' bestempelen.

Technisch gezien begrijp ik waar de FDA vandaan komt in hun specificiteit. De term 'wijzer' houdt direct in dat je je laser ergens op zal richten, wat niet iets is wat je wilt doen als je laserpen bijzonder krachtig is.

Dus waarom worden laserpennen als verboden beschouwd?

Welnu, de reden dat zoveel mensen denken dat laserpennen verboden zijn, is dat het illegaal is om ze te verkopen als laserpennen als ze een bepaald niveau van kracht zijn. Om als laserpointer te worden gebrandmerkt, moet de laser minder dan 5 milliwatt (mW) zijn. Als een laser groter is dan 5 mW, kan deze niet langer als aanwijzer worden gebruikt en is het illegaal om deze als zodanig te markeren. Het is echter niet illegaal om een ​​laserpen te bezitten die hoger is dan 5 mW, zolang deze FDA-conform is.

laserpen klasse 4

Wat betekent FDA-compliant? Welnu, het moet van een bepaalde kwaliteit zijn en moet worden gebouwd om te worden beschouwd als FDA-compliant. De reden hiervoor is dat laserpennen 'tijdelijk gevaarlijk' kunnen zijn voor anderen, dus moeten ze aan een bepaald criterium voldoen voordat ze worden goedgekeurd.

Er zijn veel laserproducten beschikbaar die aanzienlijk hoger zijn dan 5 mW aan vermogen. Sommige hiervan worden geadverteerd als verwijzingen, en dit is waar het echte probleem ligt. U hebt mogelijk laserpennen gezien waarnaar wordt verwezen door andere termen, zoals een laserpen, waardoor de aansprakelijkheid van verkopers bij het maken van reclame voor een product wordt verminderd.

Als u een laserpen klasse 4 hebt gekocht zonder te weten dat deze hoger was dan 5 mW of niet voldoet aan de FDA, is het technisch gezien niet uw verantwoordelijkheid om deze laser over te dragen. Ethisch gezien, ja, je zou de laser waarschijnlijk moeten opgeven, maar je bent niet verplicht om dit volgens de wet te doen.

Wat kan anders mijn laserpen verboden maken?

We hebben dus vastgesteld dat het niet verboden is om een krachtige laserpen te kopen. Het illegale gedeelte is dat verkopers krachtige laserpennen als 'aanwijzers', geen pennen of een andere terminologie, adverteren.

Dus, wat voor andere dingen kunnen je laserpen illegaal maken? Welnu, de manier waarop je handelt met je laserpen is een zekere manier om een strafbaar feit te plegen.

Er zijn twee belangrijke dingen die u moet vermijden om te zorgen dat u geen strafbaar feit pleegt. Zij zijn:

  • Je laser naar een politieagent of een lid van de politie wijzen.
  • Uw pinter schijnt op passerende vliegtuigen.

Nu in alle eerlijkheid, dit hangt weer af van waar je woont om te bepalen of dit illegaal is of niet. Maar je moet toch echt geen van deze dingen doen, dus je kunt beter voorkomen dat je je nieuwe laserpen in de ogen schiet van de eerste agent die je ziet.

Wanneer u een groene laserpen koopt, is er ongetwijfeld een zekere etiquette waar u zich aan dient te houden. Dit houdt ook in dat je je laser niet in andere ogen hoeft te richten. Vergeet niet dat het nog steeds illegaal is om iemand te verwonden - of dat nu met uw handen is of met een laseraanwijzer.

Dus als je een greenlaser in iemands ogen laat schijnen, loop je zeker het risico dat ze oogletsel veroorzaken. Dit betekent dat je zeker iets doet dat als illegaal zou worden beschouwd, dus je moet dit helemaal vermijden. Ja, de kans is groot dat je iemands ogen niet permanent zult beschadigen met een lage mW-laserpen, maar je moet dit toch niet riskeren.

Is dit hetzelfde voor alle Amerikaanse staten en wereldwijd?

Nee, de legaliteit is zeer zeker afhankelijk van waar u zich bevindt. In New York bijvoorbeeld is het helemaal illegaal om een ​​laserpen te verkopen aan iedereen jonger dan 18 jaar. Maar als je in bepaalde andere staten of in sommige landen van Europa bent, zijn er geen voorschriften met betrekking tot leeftijd.

Europa, met name het Verenigd Koninkrijk, heeft zich de afgelopen jaren steeds nadrukkelijker beziggehouden met laster pointers. In de meeste Europese landen was de limiet voor het verkopen van laserpointers verlaagd van 5 mW naar 2 mW. In het Verenigd Koninkrijk werd dit aanzienlijk teruggebracht tot 1 mW. Dit suggereert dat ze het gebruik van laserpen alleen in het klaslokaal proberen te beperken - laserpennen voor presentaties - en nergens anders.

Het is dezelfde situatie in Australië, waar je toestemming nodig hebt om een ​​laserpen te hebben met meer dan 1 mW stroom.

Dit is een schande, omdat de algemeen overwogen etiquette hetzelfde is, ongeacht in welk land je bent. Schijn je laserpen niet op anderen (vooral in de ogen) en laat je aanwijzer niet schijnen op plekken waar deze schade kan veroorzaken (bij een vliegtuig of een bewegend voertuig).

Conclusie

Hoewel laserpennen over het algemeen niet als illegaal worden beschouwd, kunt u ze zeker illegaal maken door uw acties. Als u verantwoordelijk en respectvol handelt bij het gebruik van een laserpen en alles goed zal komen.

Als u zich zorgen maakt over het online kopen van een laserpen, moet u ervoor zorgen dat u het bedrijf leest waarvan u koopt. Sommige laserpen winkels zijn meer vertrouwd dan andere, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u een FDA-compatibel product krijgt.

Vorige: Enkele handige tips voor het gebruik van laserpennen
Volgende: Licht schilderen met een laserpen