Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Inzicht in laserpointers met vaste focus versus instelbare focus

Inzicht in laserpointers met vaste focus versus instelbare focus

Uitzichten:1005     Gepubliceerd door jensen - 23.01.2024

Wanneer u online naar verschillende draagbare laserpointers zoekt, kunt u verschillende functies tegenkomen, afhankelijk van de modellen die u bekijkt. Er zijn zaken als sleutelvergrendelingsschakelaars, tijdelijke versus constante aan/uit-knoppen, laserkoppen en -doppen om te bevestigen, inschakelduur en meer. Wat de focus betreft, wordt een laser met "vaste focus" gespecificeerd op een specifieke straalbreedte, en deze kan niet worden aangepast. Een "laseraanwijzer met instelbare focus" biedt de mogelijkheid om de straalbreedte van een laser te focusseren en te verkleinen. Het is ook een van de meest voorkomende functies die u daar zult vinden.

Maar is dat iets wat je nodig hebt? Of is het iets dat niet erg nuttig is voor uw toepassing? Het kan zijn dat u een straal wel of niet moet focussen of verbreden, afhankelijk van hoe u uw laserpointer wilt gebruiken. Laten we kijken of de optie geschikt voor u is.

WAT IS UW PRIMAIRE TOEPASSING VOOR DE LASER?

Eerst en vooral: hoe wilt u de laser gebruiken? Heeft u een specifieke toepassing of use case in gedachten? Of is het meer voor algemeen gebruik? Of misschien weet u niet zeker hoe u de laser die u koopt wilt gebruiken. Als alles gelijk blijft, is het meestal een goede zaak om meer straalcontrole te hebben met een focusserende laser. Zo bepaal je voor elk doel waar je op mikt de juiste breedte of focus.

HET FOCUSSEN VAN EEN LASERSTRAL OP LANGERE AFSTANDEN

Als uw benodigde bereik minder dan 30 meter bedraagt, zal de mogelijkheid om de straal te verbreden of uit te dunnen er minder toe doen, aangezien een laserpointer van hoge kwaliteit niet veel groter zal zijn dan 30 meter. De aard van licht dat door een opening wordt uitgestraald, is dat het zich over grotere afstanden uitbreidt. Bedenk hoe de straal van een zaklamp zich bij gebruik naar buiten in alle richtingen uitbreidt. Een laserstraal is een gecondenseerde lichtstraal, maar zal zich nog steeds over afstanden uitbreiden. Dit staat bekend als bundeldivergentie; hoe groter de bundeldivergentie, hoe meer de breedte over specifieke afstanden zal toenemen.

Als u wilt dat uw laserpunt zichtbaar is op afstanden groter dan 30 meter, is het een goed idee om een focusseerbare laser te overwegen. Als je met een groene laser op het ongedierte van Canadese ganzen op meer dan 100 meter afstand moet schijnen, wil je de mogelijkheid hebben om de straal te verkleinen. Zo weet je zeker dat je op elke afstand de helderst mogelijke "laserpunt" hebt. Wanneer we een straal op grotere afstand uitdunnen, condenseert het licht en wordt het helderder in plaats van zwakker. De meest populaire ganzencontrolelaser is bijvoorbeeld de groene laser van 500 mW. De focus is instelbaar, waardoor je veel meer controle hebt op verschillende afstanden, zodat je zeker weet dat je een zo helder mogelijke stip hebt om de zwermen ganzen voorgoed af te schrikken.

groene laserpointers

HET JUISTE LASERPOINTERMODEL SELECTEREN

Voordat u een laser aanschaft, is het verstandig om te weten waarvoor u de laser gaat gebruiken. Als u het niet zeker weet, kunt u een laserexpert van een gerenommeerd bedrijf met telefonische ondersteuning raadplegen of een e-mail sturen. Heeft u een specifieke kleur of uitgangsvermogen nodig? Als algemene vuistregel is groen laserlicht 5x-7x helderder dan elke andere zichtbare laserkleur met dezelfde sterkte. Een groene laser van 200 mW is dus 5x beter zichtbaar dan een rode laser van 200 mW en 7x helderder dan een paarse laser van 200 mW. Voor de meeste gebruikers is groen de beste optie vanwege de grotere zichtbaarheid, maar dat is aan jou. Voor astronomielasers is groen ook de beste keuze, omdat je de straal 's nachts kunt zien om sterrenbeelden aan te wijzen.

Als u vragen heeft over een specifiek lasermodel of advies wilt bij het kiezen van het juiste model voor uw vereisten, bel ons dan om de beste keuzes te bespreken. Wij bestaan sinds 2004 en zijn gespecialiseerd in de beste online laserpointers.

Vorige: WAARVOOR GEBRUIKEN MENSEN LASERS IN DE ECHTE WERELD?