Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Oogbeschadiging symptomen door laser

Oogbeschadiging symptomen door laser

Uitzichten:12924     Gepubliceerd door jensen - 06.09.2018

Of je nu laserpointers voor de lol gebruikt of ze zijn eigenlijk een deel van je werk, dan zul je de symptomen willen weten van wat er kan gebeuren als je met een laser pointer in de gaten wordt gehouden.

Vanwege de regelgeving die de afgelopen jaren op laserpointers is geplaatst, waardoor hun legale uitgangsvermogen is verminderd, is de kans groot dat u geen drastische schade ondervindt van een lage mW (milliwatt) laserpointer.

Oogschade Symptomen

Flitsblindheid

Ten eerste moet ik zeggen dat het meest voorkomende symptoom dat je gaat ervaren doordat je met een laser pointer in de ogen wordt gedrukt, flitsverblind is. Dit is geen permanente schade en is meer dan waarschijnlijk niets om je zorgen over te maken. Het is slechts de reactie van je ogen om in de ogen te worden geraakt met iets extreem helders, zoals wanneer je naar buiten loopt en de zon helderder is dan binnen. Of, wanneer u een foto van uzelf maakt en u de flitser op uw camera per ongeluk laat staan.

Dit zal geleidelijk vervagen, meestal na een paar seconden, maar het kan wel een paar minuten duren. Het wordt voornamelijk veroorzaakt door de oververzadiging van het pigment in het netvlies. Dit zijn de meest voorkomende symptomen van een slag in de ogen met een laser pointer of als gevolg daarvan een fel licht.

laser pointer veiligheid

Andere symptomen

Er zijn een paar andere symptomen die u kunt ondervinden als u met een laser pointer of een andere laser in het oog bent geraakt (bijvoorbeeld bij een laserlichtshow). Sommige komen vaker voor, terwijl andere minder vaak voorkomen. Dit zijn de meest voorkomende symptomen die u zult ervaren als u met een laser in de ogen bent geraakt.

  • Hoofdpijn - Hoofdpijn is een van de meer voorkomende symptomen van een ooglap met een laser pointer. Deze hoofdpijn kan van een uur tot meerdere uren duren en is het resultaat van het verbluffende gevoel dat je van de laser krijgt. Dit is slechts een normale fysieke reactie op een schok van deze aard, en is niets om je zorgen over te maken.
  • Waterige ogen - Een andere veel voorkomende reactie op het raken van een laser in een oog is waterige ogen. Net als hoofdpijn, is traansecretie een volkomen normale reactie op het raken van een laser in een oog. Het is een reactie op de irritatie veroorzaakt door de laser.
  • Vlekkerig zicht - Spotty-zicht kan optreden als u door een laser in het oog bent geraakt - nogmaals, dit is volkomen normaal. Als dit na enkele uren niet vermindert, is het misschien tijd om met uw arts te praten.
  • Pijn - Pijn is een van de minder algemene symptomen die wordt geassocieerd met het raken van een laser in de ogen. Dit komt omdat de meeste laserpointers niet krachtig genoeg zijn om echte schade aan te richten. Als je pijn ervaart, is de kans groot dat dit een 'gekneusd' gevoel in je ogen is. Als deze pijn aanhoudt, moet u een afspraak boeken voor een specialist.

Welke soorten verwondingen kunnen optreden?

Nou, de belangrijkste reden dat dergelijke zware beperkingen werden opgelegd aan laserpointers in de eerste plaats is niet vanwege de directe schade die daardoor wordt veroorzaakt. Het is door de schade die kan worden veroorzaakt als gevolg van de meer voorkomende bijwerkingen die u hiervan kunt ondervinden. Specifiek, flitsblindheid.

Natuurlijk met flitsblindheid, wordt uw zicht voor een bepaalde periode tijdelijk beperkt. Dit is geen probleem als je stilstaat, maar het wordt een groot probleem als je iets doet, bijvoorbeeld een vliegtuig vliegen. Als u een vliegtuig bestuurt of een voertuig bestuurt, neemt het risico natuurlijk toe, vooral bij het vliegen met een vliegtuig, aangezien de ramen die voor de voorruit van vliegtuigen worden gebruikt, de helderheid van de laser daadwerkelijk zullen versterken.

Als we het hebben over verwondingen die rechtstreeks door de laser kunnen optreden, dan worden de meest voorkomende verwondingen veroorzaakt aan het netvlies van uw oog. Dit wordt waarschijnlijk geclassificeerd als een retinale brandwond of een retinale laesie. Helaas is dit onmogelijk om een ​​diagnose te stellen en zult u ongetwijfeld een specialist moeten raadplegen die uw oog verder kan onderzoeken.

Wat is netvliesbeschadiging?

Helaas is de beschadiging van het netvlies enorm toegenomen met het toegenomen gebruik van lasers. Niet alleen laserpointers, maar veel lasers worden nu ook op de werkplek en elders gebruikt. Lasers kunnen visusstoornissen en permanente schade aan het netvlies veroorzaken.

Het oog is bijzonder kwetsbaar voor de schade van lasers. Dit komt omdat de laser supergefocusseerd is in een straal en wanneer die straal het oog raakt, wordt een licht doorgelaten en afgebeeld op het netvlies. Deze blootstelling kan af en toe een retinale laesie / scotoom veroorzaken.

Over het algemeen is er een gebrek aan behandelingen die kunnen helpen om dit type beschadiging van het netvlies te genezen en veel handelwijzen kiezen ervoor om het te laten om zichzelf te helen. Dit is normaal, maar dit betekent niet dat u geen medische hulp hoeft te zoeken. Als u met dit soort problemen te maken hebt, kan het een goede keuze zijn om een specialist te bezoeken om dit te doen. Ze kunnen ervoor kiezen om te kiezen voor een vorm van steroïde of orale behandeling als je blessure bijzonder slecht is.

Conclusie

Als u een lage mW-laser pointer gebruikt, die de meerderheid van de mensen is, is de kans groot dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Als je minder dan 0,25 seconden met een laser pointer van 1 mW op je hoede bent, dan ga je hier geen permanente schade aan toebrengen en is het ergste waar je mee te maken hebt, is blindheid.

Als u laserpointers gebruikt voor het wettelijk toegestane vermogen, doe dit dan op eigen risico. Je zou hierdoor permanente schade aan het netvlies kunnen veroorzaken, dus zorg ervoor dat je voorzichtig bent tijdens het gebruik van je laserpointer.

Het is onwaarschijnlijk dat er echt oogbeschadiging optreedt door het gebruik van een laserpointer, zolang u voorzichtig bent met uzelf en de mensen om u heen.

Vorige: Beste toepassingen voor laserpointers
Volgende: Laserpen gebruiken voor katten