Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Beste toepassingen voor laserpointers

Beste toepassingen voor laserpointers

Uitzichten:1199     Gepubliceerd door jensen - 31.08.2018

Er zijn verschillende manieren waarop u een laser pointer kunt gebruiken. Sommige zijn u waarschijnlijk wel bekend, maar er zijn een paar manieren waarop mensen laserpointers gebruiken waarvan u zich misschien niet bewust bent.

Of je nu alleen op zoek bent naar een laserpointer voor een eenvoudig gebruik of je bent een ervaren lasergebruiker, het is waarschijnlijk de moeite waard om enkele van de coole alternatieve toepassingen te bekijken die voor lasers kunnen worden gebruikt. En als je een laser-nerd bent zoals ik, dan wil je waarschijnlijk ook een aantal van hen proberen!

Belangrijkste toepassingen van laserpointers

Presentaties

Het lijkt er nu meer recentelijk op dat een van de belangrijkste toepassingen van laserpointers hun gebruik in presentaties is geworden. Met laserpointers kan een presentator eenvoudig aangeven waar hij naar verwijst op een whiteboard of projector.

Ik weet het; best wel saai. Maar als je erover nadenkt, hebben lasers geholpen de behoefte aan beweging binnen individuen te verminderen. Dit kan niet zo veel invloed uitoefenen op mensen met een lichamelijke beperking, maar voor gehandicapten kan dit een redder in nood zijn.

Astronomie

Laserpointers zijn een uitstekende tool voor amateurastronomen. Ze kunnen je helpen wennen aan het leren van wat de sterren zijn en wat ze allemaal betekenen. Als je erover denkt meer over astronomie te leren, kun je overwegen om het op te halen

Niet alleen voor beginners, maar groene laserpointers worden nog steeds gebruikt door docenten en astronomen om hun bevindingen te dicteren aan studenten.

Laserlicht toont

Hoewel het misschien niet de kleine 1 mW laserpointers zijn waar u aan denkt, kunnen grotere laserpointers zeker deel uitmaken van een geweldig licht- of lasershow.

Hoewel je zou denken dat laserlicht afkomstig is van technomuziek, zou je je vergissen. Pink Floyd kan ongetwijfeld worden toegeschreven aan het populariseren van laserlichtshows met hun geweldige concerten in de jaren '70. Als je de kans krijgt, kun je het lasershowshow dat wereldwijd op hen van toepassing is, bekijken.

Robotica & onderzoek

Waarschijnlijk worden nog steeds twee van de grootste scifi fi eke fantasties - lasers en robotica - nog steeds gebruikt om nieuwe en inventieve technologieën te onderzoeken. Als u, net als ik, denkt dat robots met een insectengrootte super cool zijn, dan begrijpt u de noodzaak om zowel lasers als robotica samen te combineren.

Niet alleen in robotica, maar lasers worden ook veel gebruikt in andere industriële onderzoeks- en onderwijsgebieden.

Krijgsmacht

Niet alleen nu, maar lasers zullen de komende jaren een groot deel uitmaken van de toekomst van wapens binnen de strijdkrachten.

Je hebt misschien wel of niet gehoord van Dragonfire - het Britse laserwapen dat wordt gebouwd om vliegtuigen neer te halen. Laserpointers zelf zullen ook een verhoogde plaats hebben zoals gebruikt voor doelen, die ze op dit moment nog steeds zijn.

Algemeen amusement

Lasers kunnen ook worden gebruikt voor algemene ontspanning. "Ik vraag me af hoever deze laser zal reiken?" Is een veelgehoorde uitspraak onder laserliefhebbers. Vergeet niet om veilig te spelen met je laserpointers wanneer je ze gebruikt.

Alternatief gebruik voor laserpointers

Afgezien van de gebruikelijke meer bekende toepassingen voor laserpointers, zijn er verschillende andere toepassingen waarvan u misschien nog niet weet. Van het gebruik van een laser voor kamperen tot het schoonmaken van je aquarium, deze andere opties geven je een vrij goed idee waarom ik zo geobsedeerd ben door lasers!

Visuele Foutlocators

Visuele foutlocators zijn een essentieel onderdeel van een arsenaal van optische armmakers. Deze VFL-lasers worden gebruikt om zwakke punten in de glasvezelkabels te identificeren, wat de technici tijd bespaart en hen de mogelijkheid biedt om de kabel gemakkelijker te herstellen.

Met het toenemende gebruik van glasvezel neemt dit de komende jaren alleen maar toe.

laserpointer gebruik

Licht schilderij

Ik ben een grote fan van lichte schilderkunst in het algemeen. Het is een soort fotografie waarbij je nachtlandschappen en -foto's combineert met draagbare lichtbronnen.

Dit is niet zomaar een nieuwe trend - het bestaat al meer dan een eeuw en werd verder gepopulariseerd in de jaren 1940.

Magazijnen

Net als het geven van presentaties, zijn lasers thuis in de handen van magazijnmanagers en werknemers. De planken zijn te hoog om dingen eenvoudig aan te raken / aan te wijzen, dus houd een laserpointer aan uw riem en maak het leven gemakkelijker.

Als u ooit in een magazijn hebt gewerkt, zult u waarschijnlijk weten dat laserpointers vaak worden gebruikt om te verwijzen naar voorraad op kasten met een hoge schap. Nogmaals, dit is een ander voorbeeld van laserpointers die worden gebruikt om stress te verminderen en het begrip tussen mensen te vergroten.

Het onderhouden van uw huisdieren

Natuurlijk weet u waarschijnlijk dat het gebruik van een laserpointer bij uw katten en honden een goede manier is om ze gestimuleerd te houden. Hoewel niet alle laserpointers hier ideaal voor zijn, is het belangrijk dat u de juiste laserpointer krijgt voor uw harige vriend om ervoor te zorgen dat u hun ogen niet beschadigt.

Vervelende vogels

Geloof het of niet, het wegwerken van vogels is een relatief groot bedrijf - denk aan de uitroeiing van knaagdieren. Vogels slagen er vaak in om hoge en lastige plaatsen te bereiken die we niet kunnen bereiken. Daarom kan een goede laserpointer erg handig zijn om ze kwijt te raken.

Uw huis beveiligen

Natuurlijk zijn laserbeveiligingssystemen in het algemeen een vrij algemeen gebruik van lasers. Maar heb je er ooit aan gedacht om een ​​laserpointer te gebruiken om indringers weg te jagen?

Vaak zal een inbreker in paniek raken en wegrennen bij het eerste teken dat zij weten dat iemand aanwezig is. Het gebruik van een laserpointer kan een goede manier zijn om de inbreker aan te geven dat je er bent, zonder ze fysiek te hoeven zien.

Een aquarium schoonmaken

Laserpointers kunnen ook een uitstekende manier zijn om de algen en aptasia uit een aquarium te reinigen. Dit is de laatste jaren populairder geworden en het ziet ernaar uit dat de populariteit blijft toenemen.

Bekijk deze video als je iemand wilt zien die de aiptasia uit hun aquarium moet schoonmaken!

Gaan kamperen

Er zijn veel verschillende manieren waarop u uw laserpointer kunt gebruiken terwijl u aan het kamperen bent. U kunt een aanwijzer gebruiken om een ​​vuurtje te starten, om om hulp te signaleren of een minder bekende reden kan als een lichtbron zijn.

Laserpointers kunnen een goede vervanging zijn voor een flitstoorts als je er geen hebt.

Beginnen met branden

Het starten van een brand is niet alleen iets dat je kunt doen tijdens het kamperen. Krachtige laserpointers kunnen vaak worden gebruikt voor het starten van branden, maar dit is niet iets dat ik zou aanraden als je dit nog nooit eerder hebt gedaan.

Signalen tijdens het wandelen

Padvinders gebruiken al jarenlang laserpointers om aan te geven aan medescouts die ver weg zijn. Terwijl je misschien niet denkt dat ze in de buurt worden gebruikt, als je in de heuvels en bergen bent, kunnen laserwijzers een goede optie zijn om signalen te verzenden.

Dieren afschrikken tijdens het jagen

Ik pleit niet voor jagen - het is niet mijn ding. Maar af en toe zullen jagers laserpointers gebruiken om anials uit hun schuilplaatsen te schrikken, met name dingen als eenden en andere vogels.

Conclusie

Hopelijk heeft dit je een beter idee gegeven van wat je echt kunt doen met een laserpointer. Er zijn veel verschillende manieren om het meeste uit je laserpointer te halen, en veel verschillende manieren om een laserpointer effectief te gebruiken.

Vorige: Zijn laserpennen slecht voor katten?
Volgende: Oogbeschadiging symptomen door laser