Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Zijn laserpennen slecht voor katten?

Zijn laserpennen slecht voor katten?

Uitzichten:7250     Gepubliceerd door jensen - 28.08.2018

YouTube staat vol met schattige video's van kittens die laserpennen jagen. Ze zien er schattig uit, is het niet? Maar er is meer dat u zou moeten overwegen - zijn laserpennen eigenlijk slecht voor katten?

Het juiste antwoord is dat laserpennen slecht voor katten kan zijn als je niet de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Katten kunnen gedragsproblemen ontwikkelen door overmatig gebruik van laserpennen.

laserpen voor katten

Veel mensen vinden het heerlijk om nieuwe manieren te vinden om met hun kat te spelen. Het gebruik van een laserpen is een van de meest gebruikelijke manieren om met een kat te spelen, omdat je ze waarschijnlijk niet kunt uitlaten zoals bij een hond (je zou moeten overwegen of het gebruik van een laserpen bij je hond ook een goed idee is) ).

Maar er zijn een paar dingen die je moet overwegen voordat je een laserpen gaat gebruiken met je kat.

Laserpennen kunnen leiden tot gedragsproblemen

Je kat is een roofdier, net als de leeuwen en tijgers die je in het wild zult vinden. Oké, misschien niet helemaal in dezelfde mate, maar het is waar - het instinct van je katten is om te jagen.

Wanneer een kat iets achtervolgt, moet het worden beloond voor zijn harde werk. Het moet een prijs krijgen voor alle moeite die het in iets stopt. Als een kat met een normaal speeltje speelt, krijgt het de fysieke impact van het speeltje op zijn klauwen of tanden.

Het probleem met een laserpen is dat je kat deze fysieke prijs niet krijgt - de laser is een illusief stuk speelgoed dat je kat nooit zal vangen. Dit kan leiden tot gedragsproblemen in je kat.

Door gedragsproblemen, is het belangrijkste waar je kat mee te maken heeft een verhoogd niveau van angst. Er zijn verhalen over katten die zo geobsedeerd raken door lasers, dat lang nadat je bent gestopt met spelen, de kat er nog steeds naar zoekt. Hoewel deze verhalen relatief ongebruikelijk zijn, is het nog steeds iets om over na te denken.

De beste manier om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, is het lasergame positief af te sluiten. Hiermee bedoel ik dat je je kat iets fysieks moet geven om te vangen. Of het nu een traktatie is of een ander speeltje, als je het lasergame afsluit door je kat iets substantieels te geven - een prijs voor zijn harde werk - dan kun je er zeker van zijn dat je kat niet zal blijven zoeken naar de laser nadat je klaar bent spelen.

Zorg voor je kattenogen

Je kattenogen zijn bijzonder gevoelig, dus het is erg belangrijk dat je voorzichtig bent als je met ze speelt.

Hoewel het moeilijk is om contact met de ogen van uw kat volledig te vermijden, moet u ervoor zorgen dat u niet voor langere tijd direct op het licht bent. Gebruik natuurlijk een laserpen van een lagere mW wanneer u met uw kat speelt om schade te voorkomen.

Positieven voor het gebruik van een laserpen met uw kat

Terwijl u zeker voor uw kat moet zorgen en ervoor zorgen dat u hen niet pijn doet, zijn er voordelen van het gebruik van een laserpen met uw kat. Het hangt er helemaal van af hoe je je laserpen ermee gebruikt. Als je de laserpen correct gebruikt, kun je een spel maken dat zowel voor jou als voor Kitty leuk is. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het gebruik van een laserpointer om games met uw kat te spelen.

  • Een band opbouwen met je kat - Als een kind, als je een nieuwe kat krijgt, wil je een langdurige band tussen jullie beiden ontwikkelen. Door leuke spelletjes met je kat te spelen, vergroot je het vertrouwen en de affectie tussen jou, wat van onschatbare waarde is voor het welzijn van je kat.

  • Goede oefening - Als je een huiskat hebt die nooit echt uit gaat, kan het een goede oefening zijn om iets te doen te hebben. Er zijn niet veel dingen die je met je kat kunt doen, dus het gebruik van een laserpen is een goede manier om hun fysieke activiteit te vergroten.

  • Mentale Oefening - Gebruik niet alleen een laserpen voor uw kat, maar ook voor uw hersenen. Geloof het of niet, katten raken ook verveeld - ook al lijken ze lui, ze hebben een soort mentale stimulatie nodig.

  • Je kunt het altijd doen - in tegenstelling tot honden die altijd moeten lopen, is het bezitten van een kat een stuk eenvoudiger. Je hoeft ze niet altijd mee te nemen op wandelingen. En met een laserpen hoeft u niet eens uw stoel te verlaten!

Conclusie

Samenvattend kan het gebruik van een laser met je kat een geweldige manier zijn om te verbinden en de hoeveelheid lichaamsbeweging die ze krijgen te vergroten. Zorg er wel voor dat uw kat veilig en gelukkig is terwijl u samen speelt om ervoor te zorgen dat u hen niet in de problemen brengt.

Vorige: Kun je een laser pointer op een vliegtuig te nemen?
Volgende: Beste toepassingen voor laserpointers