Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Kun je een laser pointer op een vliegtuig te nemen?

Kun je een laser pointer op een vliegtuig te nemen?

Uitzichten:3076     Gepubliceerd door jensen - 23.08.2018

Als u binnenkort overweegt om te reizen, moet u rekening houden met de items die u in uw bagage verpakt. U wilt ervoor zorgen dat u niets neemt dat waarschijnlijk in beslag wordt genomen. Misschien moet je je laserpointer meenemen, of het nu voor een presentatie is of iets anders. Maar kun je een laserpointer in een vliegtuig nemen?

Wel, het goede nieuws is dat het antwoord ja is, je kunt een laser pointer meenemen in een vliegtuig. Er zijn geen geldende voorschriften waarin staat dat u dit niet kunt doen, maar als u zich zorgen maakt, zorg er dan voor dat het zich in uw ingecheckte bagage bevindt.

Er is niets onwettigs of verkeerds aan het nemen van een laser pointer in een vliegtuig. Veel mensen denken dat er een probleem zou zijn, gezien het feit dat er veel controverse rond laser pointers is gericht op vliegtuigen. Dit wil echter niet zeggen dat het product zelf illegaal of inherent verkeerd is - alleen de mensen die het apparaat besturen, hebben het probleem!

laser pointer op een vliegtuig

Dus ik ben veilig in de VS .. hoe zit het met andere landen?

Als u zich in de Verenigde Staten bevindt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw laserpointer in een vliegtuig gebruikt. Maar hoe zit het in andere landen?

Welnu, het is duidelijk dat sommige andere landen een veel striktere aanpak hanteren als het gaat om laserpointers. Het Verenigd Koninkrijk, Europa en Australië hebben met krachtige laserpointers gekraakt en het maximale vermogen teruggebracht tot 1 mW. Je kunt dit soort laserpointer nog steeds in je bagage meenemen, maar pas op dat als je een laser met een hoger vermogen neemt, je het misschien in beslag kunt nemen.

Waarom is dit zo'n probleem?

Het belangrijkste probleem komt voort uit het effect dat de aanwijzer van een laser op een vliegtuig feitelijk op de piloot heeft. Wat voor kinderen misschien een beetje leuk lijkt, kan een rampzalig gevolg zijn. Het is dus belangrijk dat u toezicht houdt op hen en hen voorlicht over de gevaren van verkeerd gebruik van een laserpen.

Veel vliegtuigen gebruiken vensters van plexiglas. Dit betekent dat wanneer u een licht op hen schijnen ze het licht aanzienlijk versterken, waardoor de piloot slechtziend kan zijn. Het is belangrijk om veilig te zijn terwijl u een laser pointer gebruikt en ervoor te zorgen dat u de mensen om u heen respecteert.

Conclusie

Wilt u een aantal andere items die je zeker niet nemen op een vlucht te controleren, neem dan een kijkje op de TSA website en controleer of je mag reizen met uw object. Als u in uw respectieve provincie bent, dan u uw eigen Landenlijst van verboden punten ook gemakkelijk controleren.

Vorige: Hoe een aquarium met lasers schoon te maken
Volgende: Zijn laserpennen slecht voor katten?