Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Hoe een aquarium met lasers schoon te maken

Hoe een aquarium met lasers schoon te maken

Uitzichten:1555     Gepubliceerd door jensen - 19.08.2018

Net toen je dacht dat je het allemaal had gehoord, zijn we terug met nog een ander uniek gebruik voor lasers. Nee, niet alleen een andere toepassing van lasertechnologie, dit is een feitelijk praktisch gebruik voor een krachtige laserpen zoals onze handheld of draagbare serie.

Onlangs had ik een vraag van een aquariaan en rifliefhebber die lasers wilde gebruiken om plaagalgen en andere ongewenste gezwellen in hun tanks te bestrijden. In het begin was ik behoorlijk verrast door het idee. Ik bedoel, ik had een paar kleine vissentanks in mijn bezit en toen het tijd was om de tank te reinigen, zou ik de vis gewoon verwijderen, het water legen en de algen wegschrobben. Het leek me nooit zo ingewikkeld. Ik realiseer me dat mijn beta-vissenkommen een veel minder complexe habitat zijn dan een zoutwateraquarium met levende koraalriffen, maar ik had nooit gedacht dat ik het zou hebben over krachtige lasers en levende koraalriffen in dezelfde zin.

Dus wat kun je precies doen met een laser en een zoutwater / rifaquarium? Veel lijkt het. Krachtige lasers zijn ideaal voor het uitroeien van zeeaquaria. Sommige organismen die ze geweldig kunnen elimineren zijn: aiptasia / mojano (zie video hieronder), blauwe en groene algen (inclusief bryopsis en valonia), xenia, GSP en vrijwel alle andere invasieve plagen die je wilt laten zappen. Handheld-lasers zijn zelfs in staat om roofzuchtige krabben en vermetid-slakken te doden!

laserpen applicatie

Dus, hoe houd ik mijn aquarium schoon?

Voordat u besluit naar uw lokale dollarwinkel te gaan en een laserpen te kopen, moet u weten waar u aan begint en wat u nodig heeft om uw ongewenste aquatische gasten effectief uit te roeien.

Ten eerste, je zult geen geluk hebben met een cheapo laseraanwijzer; je hebt iets krachtigs nodig. Een ____ zou de perfecte keuze zijn, omdat het snel verbrandt en relatief goedkoop is (in vergelijking met andere 1 watt-lasers).

Ten tweede moet je oogbescherming krijgen. Kijk hier eens naar enkele van de beste lasergeluidsbrillen die er zijn. Als u besluit hiermee door te gaan, moet u ervoor zorgen dat u een veiligheidsbril bij de hand heeft voor u en voor iedereen die u bij deze taak helpt.

Verwijder op dezelfde manier uw vis uit de tank! Elke lichte reflectie zal hen bijna ogenblikkelijk verblinden.

Oké, dus laten we zeggen dat je een krachtige laserpointer hebt en dat je aquarium dringend behoefte heeft aan ernstige plaagbestrijding, wat doe je nu? In theorie zou het vrij gemakkelijk moeten zijn toch? Denk aan de laser als een onkruidverdelger of edger voor uw gazon; precisie en geduld zijn van essentieel belang.

Tenzij je een speciale bril voor je vissen hebt, moet je ze eerst uit de tank verwijderen. Zodra je je vee uit de tank hebt gehaald die je aan het schoonmaken bent, moet je eerst vaststellen waar je aiptasie, algen, xenia of wat je ook aan het zappen bent, leeft. Het is misschien makkelijker om dit te doen zonder bril aan. Zodra je de tankkrakers hebt geïdentificeerd, zorg er dan voor dat je die bril opzet en ga voorzichtig te werk. Neem je tijd want je wilt andere levende organismen niet in het proces beschadigen.

Technieken om te gebruiken

Ik besloot om een ​​beetje dieper in dit onderwerp te duiken (sorry voor de woordspeling) en te zien hoeveel andere mensen daar high-powered lasers gebruiken voor het schoonmaken van hun aquariums. Ik kwam een ​​draad tegen op Reef Forums en vond een waanzinnig gedetailleerde ontmoeting van een gebruiker die zijn tank schoonmaakt met een 1800 mW laser. Hij maakte enkele goede punten en geeft een gedegen advies voor een first-timer.

1. Om te beginnen moet je oppassen dat je de laser door de glazen of acryl tank schijnt. Een loodrechte hoek heeft de voorkeur omdat u losse reflecties vermijdt. Het is ook het beste om lange mouwen en handschoenen te dragen om te voorkomen dat u uw handen / huid verbrandt.
2. Zorg ervoor dat uw tankbewoners veilig zijn! Verwijder ze indien mogelijk. Als je echt zin hebt, haal dan misschien wat laserveiligheidsglas en sanctioneer ze terwijl je bepaalde delen van de tank schoonmaakt.
3. Doe je best om de waterbeweging tot een minimum te beperken. Stoot niet tegen de tank en zorg ervoor dat het water zich op geen enkele manier verplaatst. Beweging zorgt voor meer koeling en vermindert het effect van uw laser op wat u ook aan het zappen bent.
4. Houd een tweede paar lasergeluidsbrillen bij de hand voor uw helper / nieuwsgierige vriend. Als je geen tweede paar hebt, vergrendel dan de deur en laat niemand binnen terwijl je aan het schoonmaken bent! Veiligheid eerst, dan teamwork.

Effectiviteit Schaal

Afhankelijk van het soort organismen dat je tank vult, zul je willen overwegen of een laser echt effectief zal zijn. Hier is een lijst met waar een laser het meest effectief tegen kan zijn.

Aiptasia: Super effectief. Binnen een paar seconden zul je de aiptasia horen sissen en beginnen te koken. Je hoort dan een kleine "pop" en ze zullen ontploffen.
Green Star Polyps: geroosterd binnen enkele seconden. Zeer effectief.
Xenia: Zeer effectief. Hoewel het lijkt dat het doden van xenia iets langer duurt dan aiptasia; waarschijnlijk ongeveer 30 seconden in totaal. Dit komt waarschijnlijk doordat ze lichter van kleur zijn en minder energie van de laser absorberen. Het wordt aanbevolen om naar de basis van de xenia te streven totdat je een knallend geluid hoort.
Mojamo: deze gebruiker had geen mojamo in zijn tank, maar is ervan overtuigd dat ze geen schijn van kans zouden maken tegen een laser.
Valonia: niet overtuigend. Hoewel het erop lijkt dat de laser door beide zijden van de valonia-bubbel snijdt, zal het enige tijd duren om te zien of ze daadwerkelijk zijn gedood.
Algen: alles dat geraakt wordt door de laser brandt, sist en knalt. Het kan enige tijd duren om alle algen te doden, maar het heeft absoluut geen kans tegen de kracht van lasers.
Cyano: gemakkelijk geëlimineerd. Eén doorgang met de laser zal alle cyano vernietigen.

Vorige: Veiligheid voor lasergebruik buitenshuis
Volgende: Kun je een laser pointer op een vliegtuig te nemen?