Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Veiligheid voor lasergebruik buitenshuis

Veiligheid voor lasergebruik buitenshuis

Uitzichten:850     Gepubliceerd door jensen - 14.08.2018

U hebt dus een laserpen, een veiligheidsbril en een set volledig opgeladen batterijen; je bent bijna klaar om naar buiten te gaan en te zien wat je laser kan. Maar eerst willen we enkele tips bespreken voor het buiten gebruiken van uw laser. Veel laserliefhebbers maken de fout om te denken dat buitenshuis gebruik veiliger is dan binnenshuis, terwijl het in werkelijkheid waarschijnlijk net zo gevaarlijk is.

Als je een laser binnenshuis gebruikt, zou een van je grootste zorgen jezelf en degenen om je heen moeten beschermen tegen ongewenste reflecties. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een kwaliteitslaserglasbril die niet alleen de voorkant, maar ook de zijkanten van uw ogen kan bedekken. Een goed paar veiligheidsbrillen heeft zijkapjes (bijna zoals paardenblinden) om ervoor te zorgen dat uw ogen volledig worden beschermd.

Veiligheidsbrillen zijn echter niet alleen voor gebruik binnenshuis. Telkens wanneer u een laser met meer dan 50mW vermogen gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u en uw omgeving een bril hebben. Dat gezegd hebbende, een groene laserpen van 5mW is meer dan krachtig genoeg om u in de problemen te brengen ... zelfs buitenshuis. Hier zijn enkele tips voor het op een veilige manier gebruiken van uw laserpen, of deze nu krachtig is of niet, terwijl u buiten bent.

laserpen gebruik

Sterrenwachtveiligheid en tips voor gebruik buitenshuis

Allereerst moet u een groene laser selecteren, omdat groen zichtbaarder is voor het menselijk oog. Rood, violet en blauw zijn ook zichtbaar, maar groen is gemakkelijker te zien en kan worden gebruikt op een lager vermogen terwijl het een betere zichtbaarheid biedt. Een groene laser van 5 mW kan overal 5-10 keer beter zichtbaar zijn dan een rode laser van 5 mW. Ten tweede zou je moeten beginnen met een 5mW-50mW laserpointer omdat deze meer dan genoeg vermogen heeft om dingen naar buiten te wijzen en toch veilig te zijn voor gebruik zonder bril.

Hoewel veel sterrenkijkers en liefhebbers van astronomie een krachtige laser gebruiken, zoals een handheld of een draagbare computer, is dit echt niet nodig. Een laserpen met dubbele voeding is meer dan voldoende. De reden waarom velen nog steeds een krachtige laser zullen gebruiken, is te wijten aan de zichtbaarheid van de straal. Dus als u besluit om een ​​laser te gebruiken die krachtiger is dan een wijzer, zorg dan voor extra veiligheidsmaatregelen en zorg ervoor dat iedereen om u heen een veiligheidsbril draagt.

Als je eenmaal hebt besloten welke laser je gaat gebruiken, is het van cruciaal belang om onze laserpen-veiligheidstips te volgen. Omdat sommige van die gloeiende objecten in de lucht mogelijk vliegtuigen kunnen zijn, is het noodzakelijk om in plaats van een punt rond te cirkelen. In plaats van simpelweg je laser rechtstreeks naar wat je denkt een ster te wijzen, is het beter om de ster te omcirkelen - dit zal de straal in beweging houden en voorkomen dat je op een potentieel vliegtuig blijft hangen. Zelfs een laser van 5 mw kan een ernstig gevaar zijn voor piloten mijlen ver weg.

Met dat gezegd, gebruik je laser niet meer dan je nodig hebt. Zodra je je ster, constellatie, planeet of wat dan ook hebt geïdentificeerd, schakel je het ding uit! Geniet van de rust en sereniteit van een heldere nacht; net zoals mensen dat al duizenden jaren doen voordat ze high-powered lasers gebruiken.

Stel dat u geen sterren identificeert of uw laser naar de lucht richt, er zijn nog steeds enkele basisrichtlijnen en praktische tips die u in gedachten moet houden telkens wanneer u uw laser gebruikt.

  1. Gebruik uw laser en bedien deze in overeenstemming met de wetten in uw staat, gebied of land.
  2. Wanneer u uw laser draagt ​​of niet gebruikt, zorg er dan voor dat deze volledig is gedeactiveerd en dat de batterijen zijn verwijderd.
  3. Als u uw laser gebruikt voor astronomie of sterrenkijken, moet u de laser uitschakelen voordat u hem naar beneden of uit de buurt van de hemel richt.
  4. Voordat u uw laser activeert, controleert u het gebied op mensen, dieren of iets reflecterend.
  5. Het is een goed idee om uw laser boven uw hoofd te bedienen om de kans te verkleinen dat de straal contact maakt met uw ogen.
  6. Het moet vanzelfsprekend zijn, maar richt uw laser niet op een levend ding, een bewegend voertuig of een vliegtuig. Ooit.
  7. Als u de laser niet gebruikt, plaatst u hem terug in de behuizing. Als er een ontspanknop, vergrendeling of veiligheidsschakelaar is, zorg er dan voor dat ze allemaal zijn geactiveerd en dat de laser ongewapend is. Batterijen moeten ook worden verwijderd.
  8. Gebruik niet meer als u een overheadvliegtuig in de buurt hoort.
  9. Bewaar uw laser op een veilige plaats buiten het bereik van kinderen of iemand die de laser zou kunnen misbruiken.
  10. Veel plezier en gebruik je gezond verstand!

Als u deze eenvoudige regels volgt, kunt u er zeker van zijn dat u geen andere mensen om u heen in gevaar brengt tijdens het gebruik van uw laser.

Conclusie

Wanneer u een laser gebruikt, wilt u genieten. Maar u moet ervoor zorgen dat u anderen respecteert en ervoor zorgt dat niemand in uw omgeving wordt beïnvloed door wat u doet. Lasers zijn leuk, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn, vooral wanneer het lasers met hoog vermogen zijn, die nodig zijn voor gebruik buitenshuis en 's nachts.

Vorige: Licht schilderen met een laserpen
Volgende: Hoe een aquarium met lasers schoon te maken