Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Licht schilderen met een laserpen

Licht schilderen met een laserpen

Uitzichten:1145     Gepubliceerd door jensen - 10.08.2018

Hoewel we het eindeloze gebruik van laserpennen vele malen hebben bekeken, hebben we niet echt zelfstudies gedaan over het gebruik van onze lasers. U bent misschien bekend met licht schilderen - een fotografische techniek waarbij lange belichtingen en lichtbronnen worden gebruikt om ontwerpen en bewegingen binnen een foto te maken. Zo niet, dan heb je waarschijnlijk een foto met lange belichting gezien - weet je, degenen met levendige kleuren, strepen van licht en een bijna surrealistische look?

Wat je nodig hebt is een super krachtige laserpen. Een van de beste aspecten van fotografie voor lichtfotografie is dat je niet veel artistiek gevoel nodig hebt. En u kunt ook steeds opnieuw proberen om de gewenste resultaten te behalen zonder verf of ander materiaal te verspillen. Hoewel licht schilderen vaak een kwestie van vallen en opstaan is, zijn er een paar technieken om in gedachten te houden om het beste uit je tijd te halen en je te helpen de resultaten te bereiken waarnaar je op zoek bent.

Wat je nodig hebt voor licht schilderen

Je hebt niet te veel apparatuur nodig als het gaat om licht schilderen; geen gekke flitsopstelling of speciale systemen. Het enige dat je echt nodig hebt, is een camera waarmee je de belichtingsinstellingen, wat duisternis en een lichtbron kunt veranderen.

  • Duisternis - Je kunt geen strepen van licht krijgen of een lange belichtingstijd als er al licht aanwezig is. Je zult eindigen met een uitgebluste foto die ver overbelicht is en je ziet niet veel anders dan helder wit. Dus, zoals je waarschijnlijk kunt raden, is het het beste om 's nachts of in een donkere kamer met lichten uit te proberen met licht schilderen.
  • Statief - Elke beweging van de camera is te zien in de lampjes op de foto, dus het is belangrijk om de camera te stabiliseren als u controle wilt over de lichte strepen in uw foto. Een andere techniek is het instellen van uw camera met een lange belichting en het bewegen van de camerabehuizing om lichte strepen te creëren. Deze benadering neemt het omgevingslicht op en gebruikt het om strepen / beweging te creëren.
  • Bronnen van licht - hier komt een laser van pas. Als je besluit om verf aan te steken, richt je best je camera op een lege, lege, donkere achtergrond en gebruik je laser als je "verfkwast". het richten van je camera op een blinde muur in een donkere kamer werkt goed.

Welke camera-instellingen moet je gebruiken?

In het ideale geval wilt u een klein diafragma dat gepaard gaat met een lange belichtingstijd. Hoe kleiner het diafragma, hoe minder licht er doorheen gaat. Minder licht doorlaten zorgt voor een langere belichtingstijd, waardoor je meer tijd hebt om met je brandende laserpen te schilderen. Een kleiner diafragma zorgt ook voor een scherpere, bredere focus. Afgezien van diafragma en belichting, moet je ervoor zorgen dat je ISO laag is, idealiter 100. Hoe lager de ISO, hoe scherper het beeld.

De belichtingstijd is afhankelijk van hoe lang u van plan bent om "te schilderen". De meeste camera's kunnen maximaal 30 seconden belichtingen doen. Dus als je eenmaal je diafragma hebt ingesteld op een kleine instelling (f22, f18), begin dan met de belichting te spelen totdat het er goed uitziet.

Gebruik handmatige focus en zorg ervoor dat u vooraf scherpstelt. Als u zich in een donkere kamer bevindt, schakelt u eenvoudig de verlichting in en stelt u uw camera handmatig scherp, schakelt u de lichten weer uit en schildert u ze weg.

Welke lasers zijn het beste voor licht schilderen?

Nou, dat hangt vooral af van je budget en kleurvoorkeuren. U hebt de krachtigste laser voor licht schilderen niet nodig, omdat uw camera de helderheid van het licht / de lasers regelt. We raden aan een laserpen met dubbele voeding te gebruiken; het heeft een hoge en een lage stroominstelling, waarmee je zowel een smalle als een bredere straal kunt hebben zonder de instellingen op je camera te hoeven veranderen. Het is verkrijgbaar in blauw, groen, rood en violet.

Als je een nog grotere slag wilt maken, ga dan voor iets dat in staat is om de divergentie van de laserstraal te veranderen.

Hoe eigenlijk verf licht

Het is heel eenvoudig, zet je camera op het statief en neem een ​​voorbeeldfoto met flits / lampjes alleen om je te helpen controleren of je compositie en positionering in orde is.

Zorg ervoor dat de belichting op een relatief lange waarde is ingesteld. Vertraag het diafragma zo vaak als je nodig hebt. Als je buiten bent, doe niets anders dan binnenshuis - dit is het moment om de lichten uit te doen.

brandende laserpen

Neem een ​​klik. Als de sluiter open is, gebruik je je zaklamp / laserpennen (lichtbron) om op te lichten wat je maar wilt "schilderen". Je kunt de lichtbron als een penseel gebruiken en het licht toepassen, net zoals je dat met een gewone penseel op papier zou hebben gedaan. U kunt het licht als een pen gebruiken en delicate of precieze werkstukken of stukken verf aanbrengen, afhankelijk van uw stuk.

Houd er rekening mee dat gebieden waar u langzaam gaat meer worden verlicht dan andere, dus wees uiterst voorzichtig om niet te veel over dezelfde plek of gebied te blijven hangen - u zult het verbranden.

Zodra de sluiter sluit, kunt u uw afbeelding inspecteren en correcties en eventuele wijzigingen aanbrengen en herhalen, zo eenvoudig is het.

Heel wat fotografen en enthousiastelingen hebben dit geprobeerd en genoten ervan, maar slechts enkelen hebben het onder de knie - ik val helaas in deze categorie, maar hopelijk niet voor lang! Ik struikelde over een paar goede aanwijzingen die ik dacht te delen.

Lichte schildertips

# 1. Meng het! Probeer niet alles met hetzelfde licht en dezelfde kleur te schilderen. Vermijd het maken van je schilderijen saai, heel vreemd en plat. Schilders gebruiken niet alleen een enkele penseel en kleur dus jij ook niet! Het hele doel van dit lichte schilderij is om verschillende en unieke lichten te creëren op elk verschillend deel van het landschap.

# 2. Kies een 'dimbare' zaklamp of lichtbron met een instelbare straal voor het beste resultaat. Veel zaklampen hebben verstelbare balken, maar slechts weinig zaklampen kunnen worden gedimd (sommige laserpennen hebben verschillende instellingen voor energie), zodat u precies de juiste hoeveelheid licht op elk deel van de foto kunt gebruiken.

# 3. Kijk uit voor lawaai. Je tijd nemen met schilderen in het licht is handig, maar lange belichtingen zorgen ook voor meer ruis.

# 4. Je zult waarschijnlijk meer dan één foto moeten nemen. In feite hebben sommige lichte schilderijen, zoals de ongelooflijke foto's die in dit bericht zijn bijgevoegd, een aantal foto's nodig, zodat de verschillende delen van de foto afzonderlijk kunnen worden behandeld.

# 5. Kies zaklamp zonder een hotspot. Als je de zaklamp genoeg beweegt, maakt het geen verschil of de zaklamp een heldere cirkel heeft in het midden van de straal (hotspot), maar als je weinig fijne details in de scène wilt doen, wil je er een zonder een hot spot. Een alternatieve optie om geen hotspot te hebben, is om vetvrij papier of papieren zakdoekje over de zaklamp te plakken of een professionele laserpen te gebruiken!

# 6. Alleen al omdat je licht schildert, wil dat nog niet zeggen dat je al je typische nachtfotografietechnieken moet vergeten. Denk eraan spiegelvergrendeling, ruisonderdrukking van lange duur, een kabelontgrendeling, enz. Te gebruiken.

# 7. Vergeet niet om het omgevingslicht te mengen om de foto er natuurlijker uit te laten zien, zoals de maan, straatverlichting enz. Omdat dit veel toevoegt aan de sfeer van een foto.

# 8. Loop in de scène dat het goed is! Vergeet niet dat je camera alleen LICHT opneemt, zolang je maar donkere kleding draagt ​​en geen licht op je laat schijnen, is er geen probleem met het doorlopen van de scène, het aanpassen en instellen van dingen, en het schilderen van de fijne details. Vergeet niet om per ongeluk uw CELL PHONE te beantwoorden! of het licht zal op de foto verschijnen - geleerd dat op de harde manier!

# 9. Richt elke foto op een specifiek gedeelte van de foto waaraan u werkt, dit zal de scherpte in de algehele opname verbeteren. Zorg ervoor dat je een groothoekopname van de scène maakt, zodat je alle kleine stukjes bij elkaar kunt houden.

Conclusie

Ik hoop dat je lichtschilderfotografie met deze paar tips aanzienlijk zal verbeteren. Ben je geïnteresseerd in licht schilderen en heb je nog steeds vragen? Aarzel niet om ons een e-mail te sturen en we zullen ons best doen om eventuele vragen te beantwoorden.

Vorige: Zijn laserpennen verboden?
Volgende: Veiligheid voor lasergebruik buitenshuis