Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> WAARVOOR GEBRUIKEN MENSEN LASERS IN DE ECHTE WERELD?

WAARVOOR GEBRUIKEN MENSEN LASERS IN DE ECHTE WERELD?

Uitzichten:2383     Gepubliceerd door jensen - 21.06.2023

We hebben allemaal verschillende soorten lasers gezien in Hollywood TV en films. Of het nu gaat om een wapen in een actiefilm, een bedreiging van een superschurk in een stripboekfilm of een ander sciencefictionscenario, er is een gemeenschappelijk thema. Lasers zijn een krachtige technologie die veel kan. Maar de realiteit is veel praktischer en nuttiger dan tv en film ons willen doen geloven. Dus, wie gebruikt laser? Waarvoor gebruiken mensen laserpointers in de echte wereld?

BEGRIJPEN WAT HANDLASERS KUNNEN DOEN

Een solide laserstraal is nuttig voor veel verschillende dingen, waaronder militaire toepassingen en wetenschappelijk onderzoek. Maar "laserpointers", die in de hand zijn, dienen een aantal specifieke doelen die alleen een draagbaar apparaat kan doen.

• Boomkweker en landschapsarchitectuur – wijzen op specifieke takken van bomen die moeten worden verwijderd, wijzen op delen van een eigendom die zullen worden gemulleerd, of andere activiteiten die landschapsarchitecten overdag nodig hebben. Een zichtbare groene laser van 200 mW wordt het meest gebruikt door boomverzorgers en landschapsarchitecten. Als u bomen op een afstand van meer dan 150 meter moet aanwijzen, moet u hoger gaan dan 200 mW voor gebruik in zonlicht.
• Bouwploegen en schilders – werken op een bouwplaats of op steigers brengt uitdagingen met zich mee. Laserpointers worden op bouwplaatsen gebruikt om gebieden aan te wijzen waarop de bemanning zich zal concentreren. Als er bijvoorbeeld ramen in een gebouw moeten worden geplaatst, kan de opzichter aangeven op welke verdiepingen te beginnen, welke over te slaan, enz. Dit is handig omdat het helpt bij de dagelijkse bouw- en schilderslogistiek.
• Magazijnen en fabrieken – grote magazijnen die duizenden goederen opslaan, hebben vaak aanzienlijke "schappen" van de grond tot het plafond, soms meer dan 9 meter in de lucht. Aanwijzen waar een bemanningslid de goederen vindt waarnaar ze op zoek zijn, zonder tijd te verspillen aan het controleren van de bovenste rij op de verkeerde plek, is een manier waarop grote magazijnen en distributiecentra tegenwoordig laserpointers gebruiken.

laser gebruiken

PERSOONLIJK GEBRUIK LASERTOEPASSINGEN

Laten we voor werk buiten bedrijven en andere soorten lasertoepassingen kijken.

• Astronomie en sterrenkijken – een van de meest praktische en traditionele toepassingen van een laserpointer is het aanwijzen van sterren en andere hemellichamen aan de nachtelijke hemel. Pas op voor vliegtuigen, maar zelfs een groene laser op 532 nm die slechts 50 mW produceert, heeft een straal die 's nachts duidelijk zichtbaar is, waardoor hij ideaal is voor sterrenkijken.
• Presentaties (klaslokalen en auditoria): Een ander dagelijks gebruik van een laser met een lager vermogen is als een visueel hulpmiddel voor tentoonstellingen en andere klasgerelateerde activiteiten. Het zijn geweldige toevoegingen aan uw toolkit voor spreken in het openbaar. Ze kunnen waarde toevoegen en de betrokkenheid van het publiek stimuleren, waardoor de aandacht wordt gevestigd op de gebieden die u op uw PowerPoint- of projectorscherm wilt hebben.

KRACHTIGE LASERTOEPASSINGEN

We hebben toepassingen gezien voor eenheden met een lager vermogen, maar hoe zit het met JETLASERS met sterke output?

• Ganzenbestrijding en andere vogelplagen: niemand ziet graag een puinhoop achtergelaten door 50 Canadese ganzen op hun gazon. Het is onmogelijk schoon te maken, maar het is illegaal en wreed om deze vreedzame dieren schade toe te brengen. Het gebruik van een krachtige groene laser om ganzen weg te jagen, is uw niet-dodelijke manier om uw eigendommen te beschermen tegen een puinhoop achtergelaten door grazende ganzen. Zorg er wel voor dat u minimaal 500 mW gebruikt voor gebruik overdag tot 300 voet. Als je afstand langer is, ga dan hoger in kracht.
• Aquarium- en aquariumreiniging: met behulp van een krachtige blauwe laser kunt u ongewenste bacteriën en algen in een huisaquarium of aquarium doden. Bereik die moeilijk bereikbare plaatsen en breng uw vissen of waterplanten geen schade toe, want het blauwe licht doodt de ongewenste bacteriën die u probeert te elimineren.
• Militaire trainingsoefeningen: het gebruik van lasers voor militaire training is een gangbare praktijk. Het meest geschikt is Infrarood (IR) voor nachtelijke training met behulp van nachtzichtapparatuur. Geef een signaal aan vliegtuigen, wijs een doelwit aan, enz. Lasers zijn veelgebruikte hulpmiddelen voor militaire toepassingen.

Dit is geen speelgoed en er zijn tal van real-world toepassingen voor een draagbare handheld laser; dit is slechts een korte lijst. Elke keer dat u iets moet aanwijzen op een grotere afstand dan uw armlengte, is het gebruik van een laser een geweldig hulpmiddel om bij de hand te hebben. U zult waarschijnlijk andere waardevolle redenen vinden om uw laser tevoorschijn te halen. Houd wel rekening met laserveiligheid.

DE BESTE LASERPOINTER KIEZEN VOOR UW DOELEINDEN

Weet u niet zeker welke laser u moet gebruiken? Stel vragen als je die hebt. Wat probeer je specifiek te doen met je aanwijzer? Heb je een idee, of ben je benieuwd wat ze kunnen doen? Bepalen welk model het beste voor u is, wordt gebaseerd op wat u probeert te doen. Zichtbaar gebruik overdag meer dan 60 meter nodig? Ga met een 500mW groene laser of meer. Wil je lucifers aansteken en ballonnen laten knallen? Blauwe lasers van meer dan 1000 mW zijn de beste keuze.

Afhankelijk van wat u probeert te doen, is de ene laser een betere keuze dan de andere. Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van het juiste model voor uw toepassing, aarzel dan niet om ons te bellen of een e-mail te sturen, en wij zullen met u samenwerken om de meest geschikte aanwijzer te selecteren.

Vorige: DE BESTE LASERPEN KIEZEN OP BASIS VAN UW BEHOEFTEN
Volgende: Inzicht in laserpointers met vaste focus versus instelbare focus