Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Enkele handige tips voor het gebruik van laserpennen

Enkele handige tips voor het gebruik van laserpennen

Uitzichten:980     Gepubliceerd door jensen - 06.08.2018

De laserpennen zijn steeds populairder geworden bij liefhebbers van astronomie; astronomen overal voegen high-powered lasers toe aan hun toolkits, dus we dachten dat we wat tijd zouden nemen en een paar tips zouden geven over veilig gebruik van laserpennen.

Het belangrijkste gebruik van lasers in astronomie en sterren kijken is om sterrenbeelden, sterren en planeten te helpen identificeren; hoewel er een toenemend aantal klachten van federale autoriteiten is geweest, bewerend dat het vliegtuig het doelwit was van kwaadwillende en onverantwoordelijke laserbezitters.

laserpen 2000mW

Waarom zijn we bezorgd over dit specifieke incident? Hoewel lasers inherent gevaarlijk zijn, horen ze niet aan beide uiteinden van dit spectrum. In de handen van verantwoorde en goed geïnformeerde personen kunnen de krachtige lasers vrij veilig en nuttig zijn voor educatieve doeleinden en hobby's bij vele andere toepassingen.

Laserpennen veiligheidstips

We willen geen vingers richten, dus gaan we een aantal tips bespreken om ervoor te zorgen dat u geniet van uw laser met veiligheid in gedachten.

Groene lasers zijn de laatste tijd enorm populair en worden vooral door astronomen en sterrenkijkers bevoordeeld. Groene lasers zenden een bundel uit met een golflengte van 532 nanometer, terwijl rode lasers een straal van 630 nm uitzenden.

Zoals u waarschijnlijk weet, zijn groene lasers veel krachtiger en worden ze doorgaans geclassificeerd als klasse 3a-lasers in de toestanden, wat betekent dat ze minder dan 5 milliwatt meten. Let echter op de stroomwaarden die u op de etiketten vindt.

Volgens een test van 2013, uitgevoerd door het National Institute of Standards and Technology (NIST), is ongeveer 90% van de geteste groene lasers en 44% van de rode lasers (in totaal 122 lasers) niet in overeenstemming met de federale veiligheidsvoorschriften. Wat zelfs nog schokkender is, is dat bijna de helft van de geteste wijzers krachtige bundels uitstraalde die tweemaal zo groot waren als de Code of Federal Regulations.

Bij JETLLASERS nemen we onze producten en transparantie serieus; Daarom zullen we een serie video's maken waarbij we elk van onze lasers testen met een stroommeter.

Wees in de tussentijd op uw hoede voor lasers gekocht bij andere leveranciers! Zorg er ook voor dat u altijd een laserveiligheidsbril draagt, elke keer dat u uw laser gebruikt en NOOIT uw laser richt op een ander mens, dier, voertuig, vliegtuig of een reflecterend oppervlak; we kunnen dit niet genoeg benadrukken!

We zijn gewoon duidelijk, hier zijn wat meer regels om te leven bij het omgaan met lasers:

• Lasers zijn voor levenloze objecten - glan ze nooit op iets dat leeft.

• Kijk niet in een laserpen, ongeacht de veronderstelde kracht.

• Lasers zijn NIET voor kinderen en ook geen speelgoed.

• Richt lasers niet op spiegels of op iets reflecterend materiaal.

• Richt geen laser op iemand met een verrekijker of een telescoop.

• Richt geen laser in de lucht als u een vliegtuig hoort.

• Zorg dat u op minimaal 3 KM (2 mijl) afstand van luchthavens bent wanneer u een laser gebruikt.

• Koop geen laser als er geen etiket met het etiket "gevaar" of "voorzichtigheid" op staat dat het vermogen en de klasse ervan identificeert. Rapporteer deze lasers aan de bevoegde autoriteiten.

Daar heb je het! Houd u aan deze regels en minimaliseer het risico dat u uzelf of anderen om u heen verwondt wanneer u lasers gebruikt. Als je nog nooit een laser hebt gekocht of in bezit hebt gehad, lees dan onze koopgids!

Vorige: 40W laserpistool gemaakt door Styropyro
Volgende: Zijn laserpennen verboden?