Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Beste astronomie laserpennen

Beste astronomie laserpennen

Uitzichten:2287     Gepubliceerd door jensen - 04.10.2018

Als u op zoek bent naar een goede laserpen astronomie, bent u op de juiste plek. Het vinden van de juiste laserpen kan verwarrend zijn en het is moeilijk om te weten waar te beginnen. Gelukkig heb ik enige ervaring die ik je zal geven om je te helpen een rationele beslissing te nemen over wat de beste laserpen voor astronomie voor jou zal zijn.

De juiste aanwijzer krijgen kan overweldigend zijn - als u niet weet wat u doet.

Of je nu een enthousiaste astronoom bent die een laserpen aan je arsenaal wil toevoegen of je bent een beginner, ik zal je mijn eerlijke mening geven over wat een solide keuze voor jou zou zijn.

Criteria om te ontmoeten

Ik ben er zeker van dat u weet dat er de afgelopen jaren veel voorschriften zijn toegepast die de laserpennen beperken die u kunt kopen.

Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar laserpennen die relatief hoog zijn in mW (milliwatt), is het niet langer een verstandig idee voor mij om een ​​laserpen met een hoog vermogen aan te bevelen. Gelukkig voor jou betekent dat niet dat alle astronomielasers nu illegaal zijn om te kopen en niet correct zullen werken.

Als u een laserpen wilt die zichtbaar is in de nachtelijke hemel, adviseer ik u om deze twee aanbevelingen te volgen. Kies eerst voor een groene laserpen. Dit komt omdat groen het beste is voor het zien, vooral 's nachts. Je ogen reageren sneller op een groene laserpen in tegenstelling tot een andere kleur.

De tweede is om een ​​laserpen 5mW te proberen. Dit is de aanbevolen hogere laservermogensuitgang die u momenteel in de Verenigde Staten kunt krijgen, en het is zeker genoeg voor wat we hier proberen te doen.

In werkelijkheid zal elke groene laserpen van 5 mW het doen als u op zoek bent naar een goede optie voor astronomie. Hier zijn een paar die ik heb gezien om de klus te klaren.

De beste astronomie laserpennen

De Pinty Hunting Rifle Laser (Amazon-link) is een redelijk solide optie als je een laserpen wilt die bij je astronomiedoel past.

Je zult waarschijnlijk merken dat dit een 'hunting rifle laser' is. Is dat anders dan een laserpen? Welnee. Maar vanwege de vele regelgeving die is ingevoerd, zul je laserpennen niet meer te koop vinden op grotere sites zoals Amazon vanwege de term 'pointer'. Deze term houdt in dat je het naar iemand gaat wijzen, zodat je ziet in plaats daarvan veel vaker 'pen' of gewoon 'laser'.

Er zijn nog steeds enkele grotere laserpenbedrijven in actie, maar voor het grootste deel, als je een laseraanwijzer ziet, zul je mensen vinden die praten over kleinere mW-wijzers of die worden gebruikt voor presentaties.

Hoe dan ook, deze geweerwijzer is net zo goed als elke andere die ik op de markt heb gezien als je op zoek bent naar iets dat je 's avonds laat kunt gebruiken. Het heeft een golflengte van 532nm, wat bijna piekgevoeligheid is voor je ogen (daarom raad ik groen aan in tegenstelling tot andere kleuren).

laserpen astronomie

Het goede aan het gebruik van een geweerwijzer is dat het gemaakt is van de hoogwaardige buitenkant, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat het breekt als u het per ongeluk laat vallen. Een andere reden dat ik zou aanraden om voor deze optie te kiezen, is dat deze beschikbaar is voor een schamele prijs als je het vergelijkt met andere lasers die je op andere websites kunt vinden. Voor amateurastronomie heb je niets duurs nodig, dus deze is een goede optie.

De batterijen zijn ook gemakkelijk te vervangen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u dure batterijen moet kopen om het draaiende te houden. Ik zou je echter aanraden om ook wat cellen op te pakken, omdat dit relatief snel zal afvloeien.

Over het algemeen is dit een uitstekende optie voor een nieuwe astronoom die een zichtbare straal wenst die ze op regelmatige basis kunnen gebruiken.

Andere opties

Als je een meer traditionele optie voor een laserpen wilt, dan kun je de Barska GLX of de Streamlight bekijken (beide Amazon-links!). Het zijn beide meer conventionele laserpennen (de Barska is een richtkijker maar lijkt meer op een wijzer) die goed zal werken als astronomietools.

De Barska

Zoals ik al zei, heb je voor dit doel niet meer dan een 5 mW laser nodig. De Barska is ontworpen als een andere geweerlaseraanhechting, maar hij werkt net zo goed als een laserpen.

Barska is een groot bedrijf dat gespecialiseerd is in sportoptiek. De reden dat ik dit noem, is dat je niet investeert in een ander goedkoop merk laserpennen dat je goedkoop bij een Chinese reseller kunt ophalen. Tussen deze optie en de Streamlight zou ik in alle eerlijkheid voor de Streamlight kiezen. Niet voor iets technisch, maar vooral voor het verschil in grootte; de Barska is een beetje omvangrijk in vergelijking.

De Streamlight

Terwijl de Streamlight expliciet wordt gemaakt als een laserpen / aanwijzer. Het is duurzaam genoeg vanwege de hoogwaardige behuizing die wordt gebruikt en je ziet aan de onderstaande afbeelding dat deze relatief klein is. Dit is vooral handig als u een laserpen wilt die u mee kunt nemen en geen aanzienlijke ruimte in uw tas inneemt.

Dit is een geweldige optie als je gewoon een eenvoudige laserpointer wilt die je mee kunt nemen, waardoor je een heldere straal in de nachtelijke hemel krijgt.

Gebruikt in astronomie

Een belangrijk gebruik voor zichtbare lasers is op het gebied van astronomie, voornamelijk voor het richten van sterren. Omdat lasers het unieke vermogen hebben om een rechte, zeer zichtbare laserstraal duidelijk over de nachtelijke hemel uit te stralen, kan het sterren en sterrenbeelden nauwkeurig aanduiden. Vaak zie je lasers die aan telescopen zijn bevestigd en die, wanneer ze op de juiste manier zijn afgesteld, kunnen helpen de telescoop in de juiste positie te brengen.

Rode of groene laser voor astronomie

Een veelbesproken onderwerp onder astronomen, veel mensen vragen zich af of je een groene laser of een rode laser moet gebruiken voor sterren kijken. Het is subjectief, maar ik zal hier een beetje over nadenken (maar houd er rekening mee dat het mijn mening is).

Een groene laser zal altijd meer nuttig zijn voor de astronomie. De simpele reden hiervoor is dat groene lasers zichtbaarder zijn voor gebruikers dan rode lasers en andere gekleurde lasers - dat is alles. Nu zijn er andere dingen die we moeten overwegen, wat kan helpen verklaren waarom de groene laser populairder is dan zijn concurrenten.

We krijgen deze vraag vaak, en het antwoord is simpel: ze zijn lang niet zo zichtbaar! De kleur rood ligt dicht bij het infraroodspectrum, wat betekent dat het veel minder energie heeft dan kleuren in het zichtbare spectrum. Dus wanneer een rode laser contact maakt met stof in de lucht of watermoleculen, wordt zijn kracht alleen geabsorbeerd in tegenstelling tot gereflecteerd.

Een van de belangrijkste redenen waarom groene lasers zo populair zijn, met name krachtige handhelds, is te wijten aan de licht-sabereske straal die wordt uitgezonden. Ze hebben een iets breder diafragma dan een eenvoudige aanwijzer, en wanneer de schacht contact maakt met deeltjes in de lucht of atmosfeer, wordt deze gereflecteerd; dit is waarom de straal zo zichtbaar is op een groene laser.

Beste laserkleur voor astronomie

Het eerste onderwerp dat ik wil bespreken, is de kleur van de laser. Dit is erg belangrijk en je moet weten dat groene lasers het helderst zijn omdat onze ogen het meest gevoelig zijn voor deze kleur.

In het donker - ik neem aan dat je sterren in volledige duisternis bekijkt - groen is het helderst gevolgd door blauw, rood en violet. Wat dit betekent is dat een groene laser het meest zichtbaar is voor uw ogen en de meest gebruikte kleur van de laser voor astronomie.

Bovendien heeft het minder energie nodig om dezelfde laserhelderheid te produceren in vergelijking met andere kleuren. We bieden twee soorten groene laserpennen, een 532nm en een 520nm-versie. Hoewel beide groen zijn, werken deze heel anders wanneer de 532 nm een ​​DPSS-laser is en de 520 nm-versie de directe diode.

Ik zal het verschil in dit artikel niet bespreken, voor verduidelijking hiervan en waarom de directe 520 nm diodelaser de betere keuze is, kijk eens naar de laserhandleiding. Hoewel groene laserwijzers de meest populaire zijn, kunnen rode en blauwe lasers ook in de astronomie worden gebruikt.

Mijn ogen zijn vrij gevoelig voor blauw in de duisternis. Vanwege de hoge kosten van blauwe lasers in het verleden werden hiervoor echter zelden blauwe lasers aangeschaft.

In de afgelopen jaren zijn de kosten van blauwe lasers echter dramatisch gedaald als gevolg van massaproductie en nieuwe technologieën die ertoe leiden dat blauwe lasers een nieuwe, verfrissende keuze zijn voor astronomie laserpennen. Laten we ten slotte de rode laserpennen aanraken. Hoewel ze niet zo helder zijn, kunnen rode lasers ook voor astronomie worden gebruikt, omdat de laserstraal nog steeds zichtbaar te zien is - maar niet zo goed als met een groene laserpen.

Hoewel een laserpen een nuttig hulpmiddel kan zijn voor de astronomie, is niet elke laser geschikt voor dit doel. Er worden veel modellen aangeboden in verschillende kleuren (golflengten), vermogensoutputs en prijzen, welke heb je nodig?

Laservermogen

Als u op de hoogte bent van lasers, begrijpt u dat het uitgangsvermogen de helderheid bepaalt; hoe hoger het vermogen, hoe helderder de laser zal zijn. Dit is natuurlijk relatief ten opzichte van een specifieke golflengte.

Een groene en rode laser met dezelfde uitgangsvermogen heeft bijvoorbeeld niet dezelfde helderheid. In dit voorbeeld is de groene laser helderder. Voor sommige laserpenleveranciers kunnen zij hun meest krachtige, duurste laserpen aanbevelen. Hoewel je in eerste instantie je publiek "wauwt", kan een heldere laser je nachtzicht verstoren door je ogen telkens te laten bijstellen wanneer de laser wordt ingeschakeld.

Daarom raad ik nooit iets aan dat te krachtig is. De sleutel is om een laserpointer aan te schaffen die voldoende helder is waar de laserlijn te zien is, maar niet zo helder dat je ogen zich opnieuw concentreren.

Naar mijn mening moet je kiezen voor een minimum van 5mW laserpen in groen of blauw.

Welk model en hoeveel moet ik uitgeven?

Laserpointers zijn door de jaren heen geëvolueerd en zijn nu in alle soorten en maten verkrijgbaar, van sleutelhangers tot pen-styled, tot meer massale lasers met flitslicht in een groot aantal verschillende vermogens. Sommige laserpennen gaan zo ver als het repliceren van hoe een lasersabel (van Star Wars) eruit ziet!

Ten eerste raad ik de grote, met flitslicht gestileerde lasers niet aan, vooral omdat ze zwaar en lastig zijn. Deze lasers passen nauwelijks in je zak, dus als je het de hele nacht wilt vasthouden, wees dan onze gast! Ook betekenen de grotere lasers meestal hogere vermogens die meestal te krachtig zijn voor sterrenkijken.

Je moet uit de buurt blijven van de sleutelhangerlasers en deze zijn meestal zwak van kracht en slecht gemaakt. Vraag bij 532nm groene laserpennen altijd of het product is uitgerust met een IR-filter. Over het algemeen zijn de pen-styled lasers of iets dat net iets groter is waar je op moet letten. Deze worden vaak gevoed door AAA-batterijen en bieden vermogensbereiken die perfect zijn voor astronomiedoeleinden.

Als je de laserpen aan een telescoop wilt bevestigen, raad ik je aan in een laserpen te kijken die het vooral gemakkelijk maakt om te doen (dat zou in de gids moeten staan). Hoewel laserpennen van penformaat niet bedoeld waren voor langdurig gebruik (de gemiddelde laserpennen zouden niet langer dan meerdere minuten per keer moeten worden ingeschakeld), is dit een andere voorwaarde die je wilt hebben - je hebt een laserpen nodig die continu blijft branden.

Conclusie

Je moet niet zomaar een laserpen kopen. Voordat u een laserpen voor astronomie aanschaft, moet u ervoor zorgen dat u;

1) Doe goed onderzoek naar welk model u nodig heeft.
2) Bepaal welke kleur je wilt kiezen (ik zeg groen of blauw, maar het is aan jou).
3) Krijg de juiste vermogensafgifte voor uw behoeften.
4) Kies het juiste model.

Als je dit allemaal goed doet, kom je ongetwijfeld uit bij een solide laserpen die goed voor je zal werken.

Vorige: Hoe een laserpen te repareren
Volgende: Is er een 50000mW laserpen / laser pointer?