Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Hoe een laserpen te repareren

Hoe een laserpen te repareren

Uitzichten:2119     Gepubliceerd door jensen - 25.09.2018

Laat ik beginnen met te zeggen dat als je laserpen echt kapot is, de kans groot is dat het niet de moeite waard is om te repareren. Tenzij het een bijzonder dure laser is - wat de mogelijkheid is dat dat niet zo is - is het waarschijnlijk de moeite waard om een nieuwe laserpen te kopen. Maar als je vastbesloten bent dat je je laserpen wilt repareren, dan zijn er een paar stappen die je moet nemen.

Fixeer een laserpen

Allereerst moet ik zeggen dat je de batterijen ongetwijfeld wilt controleren voordat je iets anders doet. Er is een goede kans dat de reden waarom uw laserpen niet werkt, is dat de cellen niet correct werken.

Of dat komt omdat ze opraken of je gebruikt het verkeerde type, ik weet het niet. Maar u wilt niet door het harde werk van het repareren van uw laserpen gaan, als de oplossing zo simpel is als het uitwisselen van batterijen voor nieuwe.

Eerlijk gezegd is het de moeite waard om te controleren of je laserpen goede batterijen heeft (of ze zijn op zijn minst in de goede richting!

laserpen te repareren

Controleer de lens

Met een goedkope laserpen kan het probleem vaak net zo klein zijn als met een vuile of beschadigde lens. Als je een beschadigde lens hebt, is dit vrij eenvoudig te zien - je ziet de kras wanneer je je laserpen van een korte afstand richt. En als je een vuile lens hebt, dan zul je dit snel kunnen zien omdat het een 'gespikkeld' uiterlijk heeft rond de randen van je laserpen.

Bekijk deze video als je een meer diepgaande kijk wilt hebben op hoe je kunt identificeren of je lens beschadigd of vuil is.

Natuurlijk, als de lens is bekrast, moet je een nieuwe kopen, maar je kunt snel een vies glas reinigen.

Gebruik geen Q-tips om schoon te maken

Wat je ook doet, gebruik geen goedkope dingen zoals Q-tips om kosten te besparen wanneer je voor je laserpen zorgt. Je zult ongetwijfeld veel meer schade aanrichten dan goed doen aan je laserpen.

Een betere optie zou zijn om een lensborstel op te nemen om de lens van je aanwijzer schoon te maken. Deze penselen zijn speciaal gemaakt om met gevoelige elektronica zoals deze om te gaan, zodat u weet dat u geen verdere schade aan uw lens veroorzaakt.

Het probleem met het gebruik van een q-tip om je lens schoon te maken, is dat hij kleine vezels op het glas achterlaat, waardoor hij er uiteindelijk slechter uitziet dan voorheen!

Gebruik geen magneten

Ik heb mensen online gezien die magneten gebruikten om je laserpen te proberen repareren. De redenen hiervoor zijn dat magneten de veer kunnen vervormen, wat een noodzaak is om verbinding te maken tussen de batterij en de laser zelf. Dus ja, gebruik geen magneten om je laserpen te repareren.

Wat te doen als je je laser hebt laten vallen

Het is niet waarschijnlijk dat je je laserpen op de zijkant hebt laten zitten terwijl je er nog steeds naar terugkomt en plotseling werkt het niet. Als dit het geval is, dan zijn het waarschijnlijk de batterijen. Maar als je laserpen om andere redenen niet meer werkt, dan is het waarschijnlijk te wijten aan een impact op een ander oppervlak (je hebt het laten vallen of er op de een of andere manier mee gebonkt).

Als dit het geval is, is de kans groot dat u het kristal uit de lijn hebt geslagen. Om dit correct uit te lijnen, moet u de uitzetlens die zich op de bovenkant van de glasplaat bevindt, opnieuw uitlijnen. U moet dan wat thermische lijm gebruiken om alles te bevestigen zoals het was.

Eerlijk gezegd, als dit het geval is, is het waarschijnlijk niet de moeite en tijd waard om je laserpen te repareren.

Stap voor stap handleiding om te repareren

Als je meer technisch ingesteld bent, kun je je laserpen misschien uit elkaar halen en zelf repareren. Ik adviseer dit niet te doen zonder een veiligheidsbril op te zetten voor het geval je jezelf in de gaten houdt met de laserpen terwijl je hem aan het repareren bent.

Hier is een super korte handleiding over hoe je je laserpen kunt repareren als je de expanderende lens niet op zijn plaats hebt geslagen. Je hebt een veiligheidsbril nodig om dit te overwegen.

- Schroef uw laserpen los en controleer de batterijen.
- Je zult een kleine schroevendraaier nodig hebben en de schroeven losdraaien die je laserpen bij elkaar houden.
- Stel het kristal langzaam en voorzichtig opnieuw uit met de infrarooddiode.
- Test de componenten van uw laserpen om te controleren of ze werken.

Dit is een ruwe handleiding, en niet iets dat ik adviseer om te doen als je geen ervaring hebt met dit soort dingen. Ik heb dit soort dingen al lang niet meer gedaan, dus het is misschien niet de meest uitgebreide gids op internet!

Vorige: Zal een laserpen een beveiligingscamera beschadigen?
Volgende: Beste astronomie laserpennen