Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Zal een laserpen een beveiligingscamera beschadigen?

Zal een laserpen een beveiligingscamera beschadigen?

Uitzichten:4567     Gepubliceerd door jensen - 17.09.2018

Als een laser-nerdkind, vroeg ik me vaak af of een laserpen dingen als beveiligingscamera's en glas als kind zou kunnen beïnvloeden. Ik heb dit waarschijnlijk opgepikt door te veel acties en sci-fi films te bekijken! Maar naarmate ik ouder werd, begon ik te beseffen dat veel van de sci-fi-films de kracht van lasers overdreven. Of niet? Kan een laserpen krachtig genoeg zijn om een ​​beveiligingscamera te beschadigen?

Het juiste antwoord is dat als een laserpen krachtig genoeg is, het een beveiligingscamera gemakkelijk kan beschadigen. Helaas voor ons is geen van deze krachtige lasers legaal om te kopen in de VS of Europa.

laserpen - beveiligingscamera

De reden is dat de meeste landen nu een maximaal vermogen hebben voor lasers die worden verkocht. In het Verenigd Koninkrijk is dit beperkt tot 1 mW. In de VS is dit momenteel beperkt tot 5 mW. Dit is zeker niet voldoende om een ​​beveiligingscamera te beschadigen. Als je wilt, is hier een voorbeeld van een man die de beveiligingscamera van zijn buren probeert uit te schakelen met een schijnbaar groene laserpen met lage stroomvoorziening.

Het is veel moeilijker om iets als een beveiligingscamera te beschadigen dan je denkt, hoewel het zeker niet onmogelijk is.

Als u een klasse 4 laser met een hoger vermogen zou krijgen en deze vanaf een bepaalde afstand naar een beveiligingscamera zou richten - niet mijlenver weg - dan zou u vrijwel zeker de beveiligingscamera beïnvloeden. Hoewel je de laserrots enkele minuten stabiel moet houden om wat schade aan te richten - hiervoor heb je een lasermontage nodig. Dit zou helpen om de laser gedurende een langere periode gefocust te houden om de CCD van de camera te verbranden.

Het gebruik van een laser is niet de beste methode om een ​​camera beveiligingssysteem te beschadigen, vooral omdat we over het algemeen geen toegang meer hebben tot krachtige laserpennen.

Wat is een betere methode?

Natuurlijk zou ik nooit voor schade aan eigendommen van andere mensen pleiten, en als je problemen hebt met iemand die beveiligingscamera's in je huis opzet, moet je eerst de politie bellen. Als iemand je privéruimte binnendringt, is de kans groot dat wetshandhavers ze afnemen.

Het is ook vermeldenswaard dat high-end beveiligingscamera's moeilijk te beschadigen zijn. Dit komt omdat ze speciaal zijn ontworpen om te overleven, zelfs in extreme weersomstandigheden.

De eerste manier waarop u de weergave van beveiligingscamera's kunt uitschakelen, is het gebruik van spuitverf. Dit betekent natuurlijk dat je binnen een bepaalde afstand van de camera moet komen. Dat is misschien geen probleem als het een goedkope camera is, maar de meeste laserbeveiligingssystemen hebben tegenwoordig een alarm dat afgaat wanneer u in de buurt van de camera komt.

Een andere manier om een ​​beveiligingscamera uit te schakelen is door een LED-lampje te gebruiken - dit zal de camera niet beschadigen, maar het is een uitstekende manier om te verhullen dat de lens naar u kijkt. Afgezien van het feit dat je van het net naar het systeem gaat, zijn dit de enige opties.

Conclusie

Over het algemeen moet je, als je te maken hebt met iemand die ergens een beveiligingscamera heeft geplaatst waar je niet tevreden bent, direct met ze praten of ze aan de politie melden. Het gebruik van een JETLASERS vernietig een beveiligingscamera zal niet goed eindigen voor u, omdat u waarschijnlijk geen laser zult vinden die sterk genoeg is om dit te doen (en het vernietigt ook persoonlijk bezit).

Vorige: Laserpen gebruiken voor katten
Volgende: Hoe een laserpen te repareren