Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Waarom lijkt laserlicht magisch voor mensen?

Waarom lijkt laserlicht magisch voor mensen?

Uitzichten:1595     Gepubliceerd door jensen - 03.11.2021

Er is iets speciaals aan een heldere laserstraal. Het trekt onze interesse, houdt onze aandacht vast, wijst de weg naar de hemel, tart de logica en nog veel meer. Maar hoe zit het met een zichtbare laserstraal die voor mensen magisch lijkt?

We hebben allemaal lasers in films gezien. Van "Haaien met laserstralen op hun hoofd" tot een rode stip in een spionagefilm of Star Wars. Lasers hebben hun weg gevonden naar de alledaagse popcultuur op manieren die je misschien zullen verbazen. Er is iets fascinerends aan een gecondenseerde lichtstraal, en het draagt ​​bij aan visuele effecten op de camera.

Maar waarom lijkt zoiets eenvoudigs zo magisch en surrealistisch voor ons?

 

LICHT IS ESSENTIEEL VOOR HET LEVEN OP AARDE

Lichtenergie is een belangrijk onderdeel van de levenscyclus hier op aarde en waarschijnlijk in veel delen van het universum. Het zonlicht voorziet planten van consumeerbare energie voor fotosynthese en dieren met planten om te eten die vol zitten met zonne-energie. We zien de zon en de maan elke dag opkomen en vallen, en 's nachts banen de sterren de weg naar de hemel. Licht beschermt ons tegen gevaren en roofdieren.

Zonder licht zou er geen leven op aarde zijn. Zonder licht zou er waarschijnlijk geen ademende zuurstof op aarde zijn. Zonder licht zou er geen Home Sapien zijn.

 

DOOR DE MENS GEMAAKTE LICHTE GEREEDSCHAPPEN ZIJN GEVOLUEERD

De brand was een belangrijke ontdekking voor de menselijke evolutie. Het bood licht om 's nachts te zien, roofdieren af ​​te weren, warmte om de winters te overleven en warmte om voedsel te koken, waardoor het veiliger en gemakkelijker te verteren was. Dit vorderde met technologie tot olielampen, kookfornuizen en ten slotte elektrische gloeilampen die we tegenwoordig gebruiken. Maar waar vallen lasers in de geschiedenis van lichtwerktuigen? Ze hebben bewezen een integraal onderdeel te zijn van moderne wetenschappelijke toepassingen en hebben hun weg gevonden naar alledaagse voorwerpen zoals computers.

De meeste lasers die worden gebruikt, vallen in de infraroodcategorie en zenden een straal uit die onzichtbaar is voor het menselijk oog. Denk aan een garagesensorlamp. Het gebruikt een IR-laser om te detecteren wanneer iets zijn zichtbare zone binnenkomt en het garagelicht aan te zetten. Of de afstandsbediening van je tv, die ook IR-lasers gebruikt om signalen van en naar de tv te sturen.

Zichtbare lasers daarentegen worden gebruikt voor militaire oefeningen, het geven van een presentatie, astronomie sterrenkijken, als een ganzencontrole laserpointer, en nog veel meer.

laserlicht

 

EEN LASERPOINTER KIEZEN

Handlaserpennen worden om veel verschillende redenen gebruikt, zowel voor praktische doeleinden als als hobby. Niet iedereen heeft een krachtige groene laser nodig voor militaire trainingsoefeningen, maar wat uw reden ook is om een ​​laserpointer te kopen, zorg ervoor dat u een paar belangrijke dingen weet:

1) Groen laserlicht is 5x-7x helderder dan andere laserkleuren bij hetzelfde vermogen. Dus een 200mW groene laser is 5x helderder dan een 200mW blauwe laser en 7x helderder dan een 200mW paarse laser.
2) Brandende lasers die lucifers kunnen aansteken en ballonnen kunnen laten knallen, hebben minimaal 300 mW vermogen nodig, maar hoe hoger het vermogen, hoe beter (de kleur maakt niet uit voor het verbranden van alleen het mW-vermogen).
3) Het gebruik van een veiligheidsbril is belangrijk voor lasergebruik binnenshuis, zelfs bij gebruik van lasers met een lager vermogen.
4) Oplaadbare batterijen worden gebruikt voor de overgrote meerderheid van krachtige laserpointers
5) U MAG NIET richten op vliegtuigen, motorvoertuigen, wetshandhavers, strijdkrachten of openbare ruimtes zoals stadions.

Als u de beste laserproducten nodig heeft, krijgt u alles wat u wilt in ons bedrijf. Voor vragen, aarzel niet om contact met ons op te nemen via e-mail.

Vorige: Waarom zijn groene lasers helderder dan andere kleuren?
Volgende: Werken groene lasers echt als een afschrikmiddel voor ganzen?