Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Werken groene lasers echt als een afschrikmiddel voor ganzen?

Werken groene lasers echt als een afschrikmiddel voor ganzen?

Uitzichten:2369     Gepubliceerd door jensen - 31.12.2021

Het korte antwoord is ja, maar niet zomaar een groene laser zal het lukken. Als u op zoek bent naar manieren om te voorkomen dat ganzen uw tuin of bedrijfsruimte vernietigen, is een krachtige groene laser de juiste keuze. Laten we eens kijken wat voor soort laser u nodig heeft en hoe u deze op de juiste manier kunt gebruiken voor dit soort toepassingen.

GANZEN & ANDERE AVIATIEPESTEN

Canadese ganzen en andere vogels zijn beschermde diersoorten. Het zijn trekdieren die de klassieke "vliegende V" vormen die we allemaal kennen en die we hebben gezien in klassieke films zoals The Mighty Ducks. Veel huiseigenaren, golfbanen, openbare parken en gebieden in de buurt van water worden elk jaar gebombardeerd. Ze bestrijken grote gebieden en kunnen in koppels van 3 tot 100+ individuen komen. Dat betekent een enorme rommel op uw gazon en rondom het terrein. Terwijl de ganzen zich voeden, poepen ze ook rond het terrein.

Ze zijn een beschermde soort:

• het is illegaal om Canadese ganzen en andere dieren in het wild te schaden
• alternatieven zoals chemische vergiften zijn wreed en vormen andere risico's voor de lokale fauna en spelende kinderen waar chemicaliën zijn gelegd
• vuur geen wapens of vuurwerk af op ganzen
• gooi geen stenen en val deze vreedzame dieren niet lastig

Hoe graag je ook van je ganzenprobleem af wilt, deze dieren schade toebrengen is wreed en onnodig.

GOOSE CONTROL GROENE LASERPOINTERS

Waarom groen vraag je? Het is simpel, groen is de helderste golflengte voor dieren die kleuren zien, zoals mensen of ganzen. In termen van zichtbaarheid is een groene laserstraal 5 – 7 keer helderder dan welke laserkleur dan ook (bij hetzelfde uitgangsvermogen). Dit betekent dat een 500mW groene laser 5x helderder is dan een 500mW rode laser en 7x helderder dan een 500mW paarse laser. Dus groen is de beste keuze voor dit soort dingen.

DAG VERS. NACHTGEBRUIK

Je kunt voor dit soort dingen niet zomaar een laser gebruiken. De aard van een gecondenseerde laserstraal is heel anders dan overdag of 's nachts. Je kunt niet controleren wanneer de ganzen langskomen. Vaker wel dan niet nestelen ze in de schemering, je hebt een laser nodig die sterk genoeg is om in zonlicht te worden gebruikt. Maar niet alle lasers zijn geschikt voor daglichturen, je hebt maar liefst 400mW in groen bij 532nm nodig om geschikt te zijn tot een paar honderd meter. De algemene regel is: "hoe hoger het vermogen, hoe beter voor gebruik overdag".

groene lasers

GOOSE CONTROL LASER GEBRUIKSINSTRUCTIES

Laten we eens kijken hoe u de laser op de juiste manier gebruikt voor deze toepassing. (We gaan ervan uit dat u een groene laser gebruikt die overdag helder genoeg is).

• Laad uw laserbatterijen volledig op
• Ganzen werken als kudden, u zult merken (laten we zeggen dat er in totaal 10 ganzen zijn), dat 8 van hen zullen lijken te eten terwijl 1 of 2 of in wezen op wacht staan.
• De "wachtplicht" ganzen zijn de alfamannetjes en hun taak is om de kudde te beschermen en te leiden. U wilt zich richten op de alfamannetjes.
• Je wilt je richten op de voeten van de alfa's, een hard oppervlak dicht bij hen zoals stenen of een boomstam, en je ook richten op de kudde waarover ze waken.
• Alfamannetjes laten je niet te voet in de buurt van de ganzen komen, dus als een felgroene stip niet alleen dicht bij hun partner en baby's is, maar ze zelfs aanraakt, waarschuwen de alfa's de kudde dat het tijd is om te vluchten.
• Wees consequent, als de ganzen terugkomen nadat ze een of twee keer zijn weggejaagd, hebben ze de neiging om na een paar keer te leren dat er iets "gevaarlijks" in dit gebied is en het ronduit te vermijden.

Dit is een basisoverzicht van het gebruik van een krachtige groene laser voor het beheersen van ganzen. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om ons te bellen en we zullen dit soort zaken graag doornemen en de juiste laser aanbevelen.

Vorige: Waarom lijkt laserlicht magisch voor mensen?
Volgende: NIEUWE HANDHELD-LASERTECHNOLOGIE VOOR 2022