Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> WAT KWALIFICEERT ALS EEN MILITAIRE LASER?

WAT KWALIFICEERT ALS EEN MILITAIRE LASER?

Uitzichten:1889     Gepubliceerd door jensen - 25.07.2021

Als u op zoek bent naar een krachtige laserpen, bent u waarschijnlijk verschillende productlijnen, uitgangsvermogens, straalkleuren, kenmerken, klassen, leveranciers, componenten en meer tegengekomen. Er zijn heel veel lasers die beweren "lasers van militaire kwaliteit" of "militaire lasers" te zijn, maar wat definieert deze classificatie? Laten we kijken.

ALLE SOORTEN LASERS WORDEN GEBRUIKT DOOR KRACHTEN

Er is geen enkele standaard voor wat een militaire laserpen of -systeem definieert. Verschillende afdelingen van de luchtmacht, leger, kustwacht, marine, ruimtemacht, ATF, DEA en politie gebruiken lasers voor tal van toepassingen in de echte wereld. We hebben het ook niet alleen over oorlogstijd of openlijke conflicten. Lasers worden vaak gebruikt voor militaire trainingsoefeningen in verschillende spectrums en bevoegdheden in non-combat zones.

Laten we een voorbeeld bekijken: Infrarood laserpennen worden vaak door mannen op de grond gebruikt om een helikopter of passerend vliegtuig een specifiek doel of locatie te signaleren. Omdat deze lasers zulke grote afstanden kunnen afleggen bij hogere vermogensniveaus, vinden militairen ze een onmisbaar hulpmiddel om in hun arsenaal te hebben. Lasers bieden een visueel hulpmiddel, signaalapparaat, doelzoeker en meer. Een veel voorkomende variëteit: AN/PEQ-2 Infrarood Target Pointer/Illuminator/Aiming Light

ZIJN BRANDENDE LASERS OOK MILITAIRE KWALITEIT?

Dat kunnen ze zeker zijn. Maar zoals hierboven vermeld, kunnen de vermogensniveaus en straalfrequenties sterk variëren van het ene gebruik tot het andere. Brandende lasers met hoog vermogen worden inderdaad vaak gebruikt door servicemedewerkers. Uit ons voorbeeld hierboven (signaleren naar een helikopterpiloot waar de vijand is) worden vaak brandende laserpen-uitgangsvermogens gebruikt. Een 1000mW 980nm IR-laser is niet alleen een brandende laser, maar ook een geweldig militair hulpmiddel. Piloten kunnen deze krachtige stralen van grote afstand zien met de visuele apparatuur die ze gebruiken. Zelfs tijdens het 's nachts besturen, en dit maakt een brandende laser veel beter zichtbaar dan een niet-brandende laser.

militaire laser

EN ZICHTBARE STRAALKLEUREN VOOR MILITAIRE DOELEINDEN?

We hebben gezien hoe onzichtbare of infrarode laserstralen worden gebruikt, maar hoe zit het met zichtbare kleuren zoals groen 532nm? Het korte antwoord is: ja. Zichtbare kleuren zoals groen, rood, blauw en zelfs paars/violet worden gebruikt. De meest voorkomende zichtbare kleuren die worden gebruikt, zijn om een paar belangrijke redenen groen en rood.

Allereerst is groen laserlicht met hetzelfde vermogen 5x-7x helderder dan andere kleuren. U krijgt dus beter zicht bij gelijke vermogensniveaus en bij een lager stroomverbruik. Dat geeft iemand op de grond meer tijd om een laser te gebruiken op een enkele lading. Dit kan van cruciaal belang zijn voor het voltooien van een missie of oefening. Een 200mW groene laserstraal is 5x helderder dan een 200mW rode straal en 7x helderder dan een 200mW paarse laser. Dit is iets waar het leger rekening mee houdt bij het kiezen van het juiste model voor elke training of oefening in de echte wereld.

WELKE MILITAIRE LASER IS HET BESTE?

U zou een laser moeten kiezen om te kopen op basis van uw toepassing, niet op enige stand-alone specificaties die u op een laserspecificatieblad ziet. Beantwoord een paar simpele vragen:

1) Heeft u de laser nodig om bij daglicht, 's nachts of beide te werken?
2) Bent u op zoek naar zichtbaarheid?
3) Wil je een brandende laser?
4) Wat is de toepassing? Een presentatie vereist een laag vermogen, terwijl iets als het aansteken van een lucifer een hoog uitgangsvermogen vereist?
5) Zit er garantie op de laser die ik overweeg?
6) Kan ik hulp en ondersteuning krijgen als ik het nodig heb?

Als u deze vragen kunt beantwoorden, bent u klaar om te gaan, als u dat niet kunt, geen zorgen, u kunt ons bellen en we zijn blij om uw toepassing te bespreken en richting te geven bij het kiezen van de beste laserpen voor uw specifieke toepassing.

Vorige: Wat maakt een brandende laserpointer?
Volgende: Waarom zijn groene lasers helderder dan andere kleuren?