Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Wat maakt een brandende laserpointer?

Wat maakt een brandende laserpointer?

Uitzichten:1885     Gepubliceerd door jensen - 20.12.2020

Laserpointers zijn onderverdeeld in verschillende klassen die het uitgangsvermogen van de specifieke eenheid aangeven. Maar als u een brandende laser wilt kopen, is het belangrijk om te begrijpen wat verschillende laserpointerklassen en -vermogens voor u, de eindgebruiker, betekenen. Laten we eens kijken welk vermogensniveau nodig is voor een brandende handlaser, wat u kunt branden en of de kleur er überhaupt toe doet.

Het belangrijkste item met betrekking tot het brandvermogen van laserpointers is het uitgangsvermogen. Handlasers zijn verkrijgbaar met een laag vermogen van minder dan 5 mW en tot 5.000 mW (5 Watt) voor civiel gebruik. Maar wat is het juiste vermogen om voldoende warmte te produceren om als een "brandende laser" te worden beschouwd?

Over het algemeen wil je minimaal 200 mW om lucifers aan te steken en ballonnen te laten knappen, maar hoe hoger het vermogen, hoe beter het brandvermogen. Klasse IV-lasers zijn het meest ideaal voor brandvermogen omdat ze allemaal 500mW of hoger zijn. Klasse III kan geschikt zijn, maar alleen aan de bovenkant van het vermogensspectrum (200mW - 499mW).

Een laser wordt als "brandend" beschouwd als hij voldoende warmte kan produceren om voorwerpen te "branden" of te "verlichten" voor wetenschappelijke experimenten, hobby's of werkdoeleinden.

brandende laserpointer

 

WAT KAN EEN BRANDENDE LASERPOINTER DOEN?

Lasers die geschikt zijn om te branden, kunnen verschillende dingen doen. Dit hangt af van de kracht waarmee u werkt, maar over het algemeen kunnen brandende lasers:

• lichte lucifers, sigaren en ontstekers

• etsen in bepaalde houtsoorten

• doorgesneden elektrische type

• knal ballonnen

• afschrikken insecten en ganzen

• worden gebruikt voor persoonlijke verdediging

• gebruikt voor thuisverdediging

• gebruikt voor communicatie & AMP; signalering over lange afstanden

• militaire training & AMP; gevechtsoefeningen

• gebruik bij brandbestrijding / gebruik in noodgevallen

• persoonlijke veiligheidsvoorziening

• en meer

Een brandende laser met hoog vermogen is meestal ook erg helder (als deze een zichtbare lichtkleur heeft, zoals 532 nm groen). De waarde van een brandende laser is dus niet alleen het vermogen om een ontsteker aan te steken

 

MAAKT DE KLEUR VAN DE LASERSTRAAL EEN VERSCHIL?

Het korte antwoord is nee, de kleur doet er niet toe voor het brandvermogen. U kunt zelfs een infraroodlaser hebben die sterk genoeg is om dingen te verbranden en volledig onzichtbaar is voor het blote menselijke oog. Dus de kleur doet er niet toe in termen van laservermogen. Alleen de mW-sterkte bepaalt het brandvermogen van elke laser met klasse IV bij 500mW of meer die het meest geschikt is om te branden.

Onze lasers zijn doorgaans het beste om te branden, niet omdat ze blauw zijn, maar omdat ze meestal 1000mW of hoger zijn. Sinds blu-ray de belangrijkste dataschijfvariant voor films werd, zijn blauwe laserdiodes in prijs gedaald en gestegen in beschikbaar vermogen. Om deze reden zijn de meeste blauwe handlasers die er zijn 1000mW of hoger, waardoor ze Klasse IV zijn en ideaal voor brandvermogen. Blauwe lasers kunnen tot 5.000 W gaan, dus over het algemeen moet u voor een maximaal brandvermogen een krachtige blauwe laserpointer gebruiken.

 

WAAR BRANDENDE LASERPOINTERS KOPEN?

Deze items worden niet in winkels verkocht en zijn alleen online te vinden, maar niet alle fabrikanten van laserpointer zijn hetzelfde. U zou op zoek moeten zijn naar lasers van:

• Bedrijven met een werkend telefoonnummer

• Bedrijven met snelle livechat- en e-mailreactietijden

• Bedrijven die al meer dan 5 jaar bestaan

• Bedrijven die garanties bieden op hun lasers

U moet heel serieus kijken naar het laserbedrijf dat u overweegt. Kun je vragen beantwoorden als je ze hebt? Hoe zit het met garanties?

Als een laserpointerbedrijf niet bereid is om hun goederen te ondersteunen met een garantieperiode of een periode van minder dan 1 jaar, weet u dat u de kwaliteit van de techniek of constructie niet kunt vertrouwen. Hoe kun je tenslotte een bedrijf vertrouwen dat niet eens vertrouwt dat hun producten een jaar lang zullen werken? U kunt het niet.

Vorige: Waarschuwing voor de laserpointer en laserpistool
Volgende: WAT KWALIFICEERT ALS EEN MILITAIRE LASER?