Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Waarschuwing voor de laserpointer en laserpistool

Waarschuwing voor de laserpointer en laserpistool

Uitzichten:1195     Gepubliceerd door jensen - 03.11.2020

De laserpointer is een apparaat dat een laserstraal uitzendt door te worden gestimuleerd, en de intensiteit wordt gereflecteerd in het uitgangsvermogen. Als het laserstralingsvermogen te hoog is, veroorzaakt dit fotochemische en thermische schade aan het menselijk lichaam, vooral bij kinderen die zich nog in de ontwikkelingsfase bevinden. Als de ogen en huid worden blootgesteld aan laserstraling, kan dat ernstige gevolgen hebben. Internationaal worden laserproducten onderverdeeld in de volgende kwaliteiten: klasse 1, klasse 2, klasse 3a, klasse 3b en klasse 4. Elk type laser heeft markeringsvereisten.

De "laserpointer" wordt meestal gebruikt in rapportage-, onderwijs- en reisgidsen. De gebruiker gebruikt het om een ​​lichtvlek te projecteren of een licht om naar een object te wijzen. Vanuit het oogpunt van zijn functie behoort het niet tot de categorie speelgoed. Het is noodzakelijk om reguliere kanalen te kiezen om laserpointers en laserguns voor kinderen te kopen. Stop met het kopen van producten zonder categorie-informatie over laserstraling, merkmodellen of waarschuwingsinstructies.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat laserpointers gevoelig zijn voor warmte-effecten, die de ogen en huid kunnen beschadigen. Als de laserenergie sterk genoeg is, zal deze permanente schade aanrichten zonder knipperende reflecties te veroorzaken (meestal minder dan 1 seconde). Daarom moeten minderjarigen die nog niet volledig ontwikkeld zijn, uit de buurt blijven van de laserpointer om letsel te voorkomen.

waarschuwing voor laserpointer

Wanneer consumenten laserpointers kiezen voor gebruik in het onderwijs of op kantoor, moeten ze de laserspecificaties van het product zorgvuldig controleren. Het is het beste om producten te kiezen met een laserstralingcategorie van 3R en lager (laservermogen is niet groter dan 5mW). Koop voor niet-professionele gebruikers geen klasse 4 high-power laserpointers.

Het is niet aan te raden om laserpointers voor kinderen te kopen om als speelgoedpistool te gebruiken. We moeten kinderen informeren over de gevaren van laserstraling en het kopen van krachtige laseraanwijzers van verkopers in scholen, winkels en internet verbieden. Laserpointers voor presentaties dienen buiten het bereik van kinderen te worden geplaatst.

Wanneer consumenten speelgoedpistolen voor kinderen kopen, kunnen ze de buitenverpakking controleren, het product uitproberen of het verkooppersoneel raadplegen om te controleren of het speelgoed een laser heeft. Consumenten wordt afgeraden speelgoed te kopen met een laserschietfunctie of laserrichtfunctie voor kinderen. Als u aanverwante producten heeft gekocht, dient u goed te controleren of de laserstraling categorie klasse 1 is.

Wanneer u de laserpointer gebruikt, moet u deze correct gebruiken en moet u voorkomen dat laserstralen op de ogen, huid en kleding van het menselijk lichaam terechtkomen. Voor een vermogen van meer dan 500 mW moeten we een veiligheidsbril dragen.

Vorige: Laserpointers als uniek verwondingsmechanisme
Volgende: Wat maakt een brandende laserpointer?