Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Laserwapens gaan het slagveld op

Laserwapens gaan het slagveld op

Uitzichten:1069     Gepubliceerd door jensen - 07.01.2020

US Special Operations Command installeerde energierijke laserwapens op een AH-64 Apache-helikopter en voltooide aanvalstests onder verschillende vliegomstandigheden, waarbij de eerste inzet van laserwapens op een rotorvaartuig werd gerealiseerd. Dus, hoe ver is de laser verwijderd van militarisering?

De laser zelf is niet mysterieus. Het is een belangrijk onderzoeksresultaat sinds de 20e eeuw, na kernenergie, computers en halfgeleiders. Door de combinatie met meerdere disciplines is technologie op veel gebieden gebruikt.

Van barcodescanners, laserprinters, laseraanwijzers, gegevensschijven in supermarkten tot laserchirurgie in ziekenhuizen en industriële laserafstanden en lassen, lasers zijn al lang nauw verbonden met het dagelijks leven en bieden veel handige diensten.

Zoals alle geavanceerde technologieën hebben lasers echter onvermijdelijk de aandacht getrokken van landen op militair gebied. In de jaren zeventig verbeterde de uitvinding van lasergeleidingstechnologie de nauwkeurigheid van bomaanslagen aanzienlijk. Aangemoedigd door dit, hebben militaire machten in de wereld veel arbeidskrachten, materiële middelen en financiële middelen geïnvesteerd in de ontwikkeling van laserwapening in de hoop de oorlogsmachines uit te rusten. Tijdens de Koude Oorlog die in de vorige eeuw uitbrak, hechtten zowel de Verenigde Staten als de Sovjetunie groot belang aan de actualisatie van laserwapens, en zij hebben de ontwikkeling van laserwapens versneld. In 1983 heeft de Reagan-regering van de Verenigde Staten het Star Wars-plan gepresenteerd, waaruit de ambities en ambities van de superkrachten blijken om lasers te gebruiken in nationale militaire wapens en uitrusting. Het doel is om grootschalige laserwapens in de ruimte rond vijandige satellieten en raketten te plaatsen. , Schepen en zelfs grondforten om precisiestakingen te implementeren, en dit is ook een klassiek brugsegment geworden dat talloze keren in latere sciencefictionfilms werd gepresenteerd.

Laserwapens

Laserwapens zijn een nieuw conceptwapen dat hoogenergetische stralen gebruikt om conventionele chemische kernkoppen te vervangen voor fysieke en elektronische schade. Het is een directioneel energiewapen dat een hoogenergetische laserstraal gebruikt die in een specifieke richting wordt uitgezonden om een ​​langeafstandsdoel direct aan te vallen. Het bestaat voornamelijk uit een laser die een lichtbron genereert en een bundelregelaar met volg-, richt- en lanceringsfuncties. Het wordt vernietigd door verwarming, straling, enz.

Laserwapens kunnen worden onderverdeeld in twee soorten: tactische lasers en strategische lasers.

Voor opto-elektronische tegenmaatregelen en tactische luchtverdediging is de tactische laser nuttig. Het kan ogenblikkelijke ogen van vijandelijke officieren en soldaten verblinden en foto-elektrische sensoren vernietigen om gevechtsuitrusting te verlammen. Het kan ook direct door zware tanks, vliegtuigen, drones en raketten branden. Militaire doelen. Strategische lasers zijn laserwapens die worden gebruikt om strategische raketten en satellieten in een baan om de aarde aan te vallen. Ze kunnen worden ingezet op de grond of in de ruimte om vijandelijke satellieten tijdens oorlogstijd te vernietigen om controle over de hemel te krijgen en om vijandige ballistische raketten te onderscheppen en te verdedigen.

Strategische laserwapens kunnen vijandelijke raketten tegen lage kosten aanvallen en verkenningssatellieten en communicatiesatellieten in de ruimte beschadigen. Ze zijn de ideale wapens om de voordelen van orbitale ruimte te benutten. De laserwapens spelen een essentiële rol in toekomstige militaire gevechtsapplicaties. Sinds de Amerikaanse wetenschapper Mayman in 1960 de eerste robijnlaser uitvond, hebben de Verenigde Staten, de Sovjetunie en het Verenigd Koninkrijk enorme bedragen geïnvesteerd en een ambitieus onderzoeksplan ontwikkeld voor militaire operaties met laserwapens.

Vanaf nu hebben sommige militaire mogendheden verschillende soorten laserwapens ontwikkeld op basis van bestaande land-, zee-, lucht- en ruimtegebaseerde apparatuur en hebben in eerste instantie meerdere operaties uitgevoerd zoals satellietblindering, raketonderschepping en schade aan doelvliegtuigen. In vergelijking met traditionele wapens hebben laserwapens veel voordelen, zoals hoge aanvalsnelheid, hoge slagnauwkeurigheid en sterke weerstand tegen elektromagnetische interferentie.

Tegenwoordig hebben laserwapens meer dan 50 jaar technologische ontwikkeling doorgemaakt en hebben ze aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van miniaturisatie van apparatuur, verhoogde lanceerkracht en snelle energievoorziening. Sommige tactische laserwapens kunnen zelfs worden gebruikt als extra invoer voor het bestaande apparatuursysteem. In praktische toepassingen heeft het een groot potentieel en effectiviteit getoond bij terrorismebestrijding, speciale operaties en maritieme verdediging op korte afstand. Met de snelle ontwikkeling van ruimtevaarttechnologie zijn ook nieuwe soorten raketten, hypersone voertuigen, ronddraaiende voertuigen, zoals de vechtsporten, die niet ontbijten, voortdurend naar voren gekomen en staan ​​op het punt daadwerkelijk te vechten. Tegelijkertijd worden traditionele wapens en uitrusting beperkt door snelheid. Het laserwapen heeft een extreme lichtaanval, waardoor de vele andere wapens ervoor waardeloos zijn. Laserwapens zijn echter een groot systeemproject van begin tot eind, met een lange ontwikkelingscyclus en hoge technische risico's. Hoewel ze de grens van praktisch gebruik zijn ingegaan, zijn er nog steeds veel technische problemen en toepassingsproblemen.

De strategische laserwapens bieden uitstekende toepassingsmogelijkheden en kunnen de traditionele strategische afschrikmodus volledig veranderen en het bestaande strategische evenwicht verbreken. Vanwege de behoefte aan een grote hoeveelheid energie als basis, blijft het echter een uitdaging om het daadwerkelijke gebruik van militaire laserapparatuur en operaties te realiseren.

Vorige: Gebruik en veiligheid van laserpen groen 5000mW (5W)
Volgende: Amerikaanse FDA geeft waarschuwing voor laserpointer