Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Amerikaanse FDA geeft waarschuwing voor laserpointer

Amerikaanse FDA geeft waarschuwing voor laserpointer

Uitzichten:868     Gepubliceerd door jensen - 22.02.2020

Veel mensen gebruiken nu graag een draagbare laserpointer als speelgoed. Dit apparaat wordt ook vaak gebruikt voor spraak en andere gelegenheden. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft onlangs via het MedWatch-systeem een ​​waarschuwing afgegeven dat de laser die wordt uitgezonden door een draagbare laserpointer schadelijk kan zijn voor de ogen. Maar er zijn nog steeds veel mensen die oogschade veroorzaken door de laserstraal die wordt uitgezonden door de laserpointer.

De reden dat de Amerikaanse FDA deze waarschuwing heeft gegeven, is dat sommige onverantwoordelijke ouders hun kinderen behandelen met een laserpointer als speelgoed. Er is een hoog risico. Als een kind de laser op een reflecterend oppervlak richt, kan de gereflecteerde straal sterker zijn dan het origineel.

FDA laserpointer

Hoewel de zichtbare lichtintensiteit van een draagbare laserpointer beperkt is tot 5 milliwatt volgens Amerikaanse normen, kan zelfs bij deze intensiteit directe laserblootstelling aan het oog nog steeds tijdelijke flitsblindheid veroorzaken. Als dit herhaaldelijk gebeurt of iemand wordt blootgesteld aan laser Zonder te knipperen of snel weg te kijken, riskeert u permanent oogletsel.

Bovendien heeft de FDA geconstateerd dat sommige verkochte draagbare laserpointers een vermogen van meer dan 5 mW overschrijden, en deze laserapparaten vormen meer gevaren. Momenteel worden dergelijke draagbare laserpointers hoofdzakelijk via internet verkocht. Dus hoe weet je of de kracht van de draagbare laserpointer 5 milliwatt is? Hier is een tip voor de gebruiker. Als een laserpointer een knopbatterij gebruikt, kan het uitgangsvermogen ervan binnen het acceptabele bereik van 5 milliwatt liggen. Als de laserpointer een A.A. of AAA-batterij, deze kan illegaal worden verkocht. Het product heeft verborgen veiligheidsrisico's. Ook worden high-power laserpointers meestal benadrukt met enkele woorden in de verkoop, zoals super, militaire, militaire kwaliteit, ultra-high light, high energy, lithiumbatterijen. Als u een dergelijke laserpointer tegenkomt, identificeer deze dan zorgvuldig voordat u koopt.

Vorige: Laserwapens gaan het slagveld op
Volgende: Toekomstige groei van de laserpointermarkt