Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Het gebruik en de schade van laserpointer

Het gebruik en de schade van laserpointer

Uitzichten:1145     Gepubliceerd door jensen - 26.07.2019

Wat is een laserpointer?

Wat is een laserpointer? De laserpointer is gewoon een laserzender, net zoals velen van ons het soort infraroodspeelgoed speelden toen we kinderen waren, net als de infraroodkijker. De laserkleuren omvatten rood, groen en blauw. Wanneer u het opent, projecteert het een lichtvlek of een licht en wijst het naar het object. Wanneer de verblinding het oog direct verlicht, zal dit schade aan het menselijk oog veroorzaken. Op korte termijn neemt de gezichtsscherpte af en wordt de ernstige gezichtsscherpte permanent aangetast.

Principe van laserpointer

De laserpointer heeft rood, groen, blauw en violet licht; de verschillende bundelkleuren vertegenwoordigen de kleuren die worden uitgezonden door de lasers van verschillende golflengten. Voor rood licht: diode-gepompte laser in vaste toestand met een golflengte van 671 nm. Voor geel licht: de golflengte is 593,5 nm. Voor groen licht: het gebruikt de 808 nm infraroodlaser. Voor blauw licht: het is een 473 nm blauwe laser geproduceerd door DPSS. Voor violet licht: het gebruikt een blauw-violette laserdiode met een golflengte van 405 nm, die behoort tot de halfgeleiderlaser en dicht bij de ultraviolette band ligt.

Gebruik laserpointer

De laserpointer kan een indicatietool zijn. U kunt de kenmerken ervan gebruiken om objecten op afstand aan te duiden, zoals voor afstandsmeting, om ppt, dia's, enz. Aan te geven. De laatste jaren maken laserpointers zich grote zorgen, niet vanwege het gebruik, maar vanwege de schade. Er zijn enkele rapporten over de schade veroorzaakt door het onjuist gebruik van laserpointers.

laserpointer gebruik

Gevaar voor laserpointer

Laserpointers van verschillende kleuren bestaan ​​uit licht met verschillende golflengten, wat een soort energie is. Wanneer hij zich op een specifiek gebied concentreert, is dit een soort energie-uitstoot. Het typische gebruik van laserpointers is over het algemeen verdeeld in vier klassen. Voor klasse 2 (0,4 tot 1 mW), als de bestralingstijd niet lang is, zal dit geen schade aan de ogen veroorzaken; het vermogen van 3-5 mW of meer kan echter schade veroorzaken. Op dit moment hebben de laserpointers die op de campus worden verkocht, vanwege gebrek aan toezicht, vermogens van 100 tot 300 mW, die direct lucifers, vuurwerk en papier kunnen ontsteken en zelfs brand kunnen veroorzaken. Sommige leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs missen het nodige bewustzijn voor zelfbescherming. Wanneer ze met een krachtige laser spelen, kan dit schade aan het netvlies en het huidoppervlak veroorzaken, wat kan leiden tot permanente schade en zelfs blindheid.

Hoe gebruiken we de laserpointer correct?

De eerste is dat we de laserpointer niet zonder onderscheid kunnen gebruiken. Welk soort situatie specifiek is voor het gebruik ervan, en we kunnen daarmee niet worden verward.

Wanneer we een laserpointer kopen, moeten we naar een fatsoenlijk bedrijf of een betrouwbare winkel gaan. Het moet een merklogo hebben, vooral voor sommige krachtige laserpointers. Laat kinderen het niet gebruiken.

Let bij gebruik van een laserpointer van meer dan 5mW niet op de straal van de persoon.

Vorige: Veiligheidsgegevens van laserproducten
Volgende: Selectie en principe van laserpointer