Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Selectie en principe van laserpointer

Selectie en principe van laserpointer

Uitzichten:1042     Gepubliceerd door jensen - 20.08.2019

Een laserpointer is een hulpmiddel dat een laser als indicator gebruikt. Het wordt altijd geleverd met lange afstanden en kan in plaats van het presentatietool worden gebruikt bij het afspelen van een dia-ppt.

Met een laserpointer kan de laservlek op enkele tientallen meters afstand worden gezien, dus de laserpointer wordt vaak als een indicator gebruikt.

De meeste van de huidige laserpointers zijn rood, groen en blauw. Ze zijn klein, maar altijd duur.

De rode laserpointer is gemakkelijker te doen, met een golflengte van ongeveer 600 nanometer, volwassen technologie en volwassen halfgeleiderprocesmaterialen. De groene lasergolflengte is ongeveer 530 nm. Momenteel is de halfgeleiderlasertechnologie in deze band niet erg volwassen. Daarom is de groene laserpointer duur en heeft hij een laag vermogen.

Over het algemeen is het verschil het proces, het vermogen (helderheid) en de kleur is anders.

De blauwe laserpointer is absoluut niet goedkoop, en niet te vergeten de gele. Deze hangen nauw samen met de ontwikkeling van materialen. Zonder de ontwikkeling van materialen is er geen blauwe of groene laser.

selectie laserpointer

Hoe kies je een laserpointer?

LD (lamp) kwaliteit, lenskwaliteit, laserkristalkwaliteit, laserpointervermogen beïnvloeden de kwaliteit van de laserstraal, de volgende punten moeten worden opgemerkt bij het selecteren:
1. Observeer de plek zorgvuldig op een donkere plaats. Als er duidelijke overstroming rond het laserpunt is, is de lens niet gekwalificeerd;
2. Kijk of de vlek een perfecte effen stip is;
3. Let goed op of er een flikkerend probleem is wanneer de laser wordt neergeschoten. Als dit het geval is, geeft dit aan dat de LD een probleem heeft.
4. Als het een laserpointer / laserprojector is met minder vermogen (20 mW of minder), is het noodzakelijk om te observeren of de helderheid van de laser net nadat deze is uitgezonden donkerder en helderder zal zijn. Als dit het geval is, heeft het circuit of de LD van de laserpointer een probleem.

Vorige: Het gebruik en de schade van laserpointer
Volgende: Ontwikkeling van laser presentatie technologie