Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Veiligheidsgegevens van laserproducten

Veiligheidsgegevens van laserproducten

Uitzichten:977     Gepubliceerd door jensen - 06.07.2019

Met de snelle ontwikkeling en toepassing van lasertechnologie zien we een breed scala aan laserproducten in onze woon- en werkomgeving. Sommige laserproducten kunnen veilig worden gebruikt, maar bij verkeerd gebruik kunnen onze ogen en huid worden beschadigd en er kunnen zelfs begeleidende gevaren optreden, zoals brand, elektrische schokken en branden. Dus hoe weet je of een laserproduct veilig is?

Overzicht van laserveiligheidsniveaus:

Om de gebruiker in staat te stellen het risiconiveau van het laserproduct te identificeren, kunnen we het laserproduct volgens het beschadigingsmechanisme van het laserproduct voor het menselijk lichaam en de mate van veroorzaakte schade classificeren.

De golflengte en het vermogen van het laserproduct bepalen de schade die de laser heeft aan verschillende weefsels van het menselijk lichaam. De golflengte bepaalt de absorptie-eigenschappen van de laser en het mechanisme van de verwonding. Het vermogen is gerelateerd aan de mate van laserschade. Ze zijn als het visitekaartje van een laserproduct, dat de mate van schade van het laserproduct weergeeft, en de gebruiker moet er aandacht aan schenken.

Daarom, of het nu een gewone consument of een professionele operator is, moeten we het niveau van de laser correct begrijpen, de mate van gevaar en voorzorgsmaatregelen volgen die het vertegenwoordigt en vele ongevallen met laserletsel voorkomen.

laser veiligheid

Classificatie classificatie laserveiligheid:

De International Electrotechnical Commission-norm (IEC 60825-1) classificeert laserproducten in de volgende zeven klassen op basis van de golflengte van het laserproduct en het maximale uitgangslaservermogen: 1, 1 M, 2, 2 M, 3R, 3B, 4. De 1M en 2M-graden vertegenwoordigen hetzelfde veiligheidsniveau als de 1e en 2e graad. Bij gebruik van optische apparatuur zoals telescopen, kan de mate van beschadiging worden versterkt om de verwoesting van niveaus 1 en 2 te overschrijden. Niveau 3 is ook verdeeld in twee subniveaus, 3R en 3B.

Analyse van veel voorkomende problemen met laser klassen:

Volgens de classificatiecriteria van laserklassen vertegenwoordigen verschillende typen verschillende gevarenniveaus en gebruiksbeperkingen, dus niet alle producten kunnen op elke markt in een willekeurige laserklasse worden verkocht. Vervolgens bespreken we een aantal veel voorkomende problemen met laserniveaus en ik hoop uw aandacht te vestigen op:

1. Moeten laserproducten voor speelgoed voor kinderen voldoen aan klasse 1 vereisten?
Wanneer lasertechnologie op speelgoed wordt toegepast, of het nu zichtbare of onzichtbare lasers zijn, moet speciale aandacht worden besteed aan kinderen die nieuwsgierig zijn en de betekenis van de waarschuwingssignalen niet begrijpen. Ze kunnen blijven kijken naar de laser en ernstige ogen veroorzaken. Op dit moment, vooral in China, kunnen veel kinderen producten verkrijgen, zoals laserpennen of speelgoedlaserprojectors. Het laservermogen van sommige producten is veel hoger dan de limiet van Klasse 1, wat een veiligheidsrisico is. Daarom moeten landen speelgoedlaserproducten verplichten om aan de Klasse 1-classificatie te voldoen.

2. Is de laser van klasse 1 veilig?
Sommige Klasse 1-lasers vormen geen gevaar voor mensen vanwege hun inherent lage zendvermogen, maar niet alle lasers. Er zijn veel lasers geclassificeerd als Klasse 1 die intern Klasse 3B- of 4 laserbronnen kunnen gebruiken. Als we ze verkeerd gebruiken, bij het openen van de beschermende behuizing van de machine of het opzettelijk wijzigen van het optische pad, kan dit leiden tot een hoger niveau van laserstraallekkage, met persoonlijk gevaar tot gevolg.

3. Waarom moet de indicatorlaser eerst in Klasse 2 worden geplaatst?
Laserpennen, lasermeetapparatuur, lasermarkeergereedschappen, enz., Zijn toegankelijk voor of gebruikt door gewone consumenten, en hun cijfers zijn over het algemeen niet hoger dan klasse 3R. Sommige markten, zoals Europa, Australië, enz., Vereisen dat indicatorlasers, zoals laserpennen, voldoen aan de vereisten van klasse 2 of lager om te worden verkocht.

4. Wat als we de klasse van de laser niet kunnen bepalen?
Tijdens het ontwikkelings- en foutopsporingsproces kunnen we soms het laserniveau van een specifiek onderdeel van het product niet bepalen. Op dit moment kunnen we niet aannemen dat de klas hetzelfde is vanwege problemen. Integendeel, we moeten er rekening mee houden dat het klasse 3B / 4 is en dat we adequate veiligheidsmaatregelen nemen, zoals het dragen van een veiligheidsbril met laser en beschermende handschoenen om ongevallen te voorkomen.

Vorige: Focuspositie voor lasersnijmachine
Volgende: Het gebruik en de schade van laserpointer