Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Focuspositie voor lasersnijmachine

Focuspositie voor lasersnijmachine

Uitzichten:1111     Gepubliceerd door jensen - 20.06.2019

Lasersnijmachines moeten verschillende kritieke technologieën beheersen en oplossen voor onderdelen met hoge snijnauwkeurigheid of grote dikte. Focuspositiecontroletechnologie is daar een van. Een van de voordelen van lasersnijden is dat de energiedichtheid van de straal hoog is, zodat de diameter van het brandpunt zo klein mogelijk is om een ​​nauwe spleet te creëren. Hoe lager de scherptediepte van de focusseerlens, des te kleiner is de brandpuntdiameter. Voor kwalitatief snijden heeft de focus ook te maken met de lensdiameter en het snijmateriaal. Het is essentieel om de positie van de focuspositie ten opzichte van het oppervlak van het materiaal te regelen.

Aangezien de laservermogensdichtheid een significante invloed heeft op de snijsnelheid, is de keuze van de brandpuntsafstand van de lens een belangrijk punt. Nadat de laserstraal is scherpgesteld, is de puntgrootte evenredig met de brandpuntsafstand van de lens. Nadat de korte brandpuntsafstandlens de laserstraal scherpstelt, is de puntgrootte klein en de vermogensdichtheid op de focus hoog, wat geschikt is voor materiaal snijden. De tekortkoming is echter dat de scherptediepte erg kort is, wat over het algemeen ideaal is voor het snel snijden van dunne materialen. Omdat de lange lens een volledige brandpuntsafstand heeft, is deze geschikt voor het snijden van dikke werkstukken, mits deze een voldoende vermogensdichtheid heeft.

Na het bepalen van welke brandpuntsafstandlens moet worden gebruikt, is de relatieve positie van de focus op het oppervlak van het werkstuk bijzonder essentieel om de kwaliteit van de snede te waarborgen. Aangezien de vermogensdichtheid op het focuspunt het hoogste is, ligt de focuspositie op het moment van snijden meestal in de buurt van het oppervlak van het werkstuk of iets onder het oppervlak. Het waarborgen van een constant relatief gebied van de focus op het werkstuk gedurende het gehele snijproces is een noodzakelijke voorwaarde voor het verkrijgen van een stabiele snijkwaliteit. Soms wordt de lens verwarmd vanwege onvoldoende koeling en veroorzaakt dit een verandering van de brandpuntsafstand, wat een tijdige aanpassing van de focuspositie vereist.

CO2 laser buis

Wanneer de focus zich in de beste positie bevindt, is de spleet de kleinste en de meest efficiënte en kan de beste snijsnelheid het beste snijresultaat krijgen. In de meeste toepassingen wordt de bundelfocus net onder het mondstuk aangepast. Lasersnijmachines komen vaak problemen tegen, zoals scherpstellen tijdens laserapplicatie. Er zijn drie handige manieren om de focuspositie te bepalen:
(1) Drukmethode: de snijkop wordt van boven naar beneden bewogen en laserstraaldrukken wordt uitgevoerd op de kunststofplaat, en de kleinste diameter is het brandpunt.
(2) Hellende plaatmethode: de kunststofplaat die schuin onder een hoek ten opzichte van de verticale as is geplaatst, wordt horizontaal getrokken en het minimumpunt van de laserstraal wordt gefocusseerd.
(3) Blauwe vonkmethode: verwijder de spuitmond, blaas de lucht en pulseer de laser op de roestvrijstalen plaat om de snijkop van boven naar beneden te verplaatsen totdat de blauwe vonk de maximale focus heeft.

We hebben momenteel geen lasersnijder verkocht, maar je kunt een CO2 laser buis van 60W - 180W bij ons kopen.

Vorige: Hoogvermogenlasers in industriële toepassingen
Volgende: Veiligheidsgegevens van laserproducten