Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Kunnen laserpointers objecten verbranden?

Kunnen laserpointers objecten verbranden?

Uitzichten:2185     Gepubliceerd door jensen - 24.04.2019

Een laserpointer van minder dan 0,4 mW wordt als oogveilig beschouwd, zelfs als u langdurig in de laser staart. Deze lasers zijn klasse 1.

Een laserpointer tussen 0,4 en 1 mW wordt beschouwd als klasse 2. Het wordt als veilig beschouwd voor accidentele blootstelling aan oogbeschadiging. Het kan echter de bestraalde persoon verblinden en ervoor zorgen dat die persoon zijn activiteit van het besturen van een vliegtuig of het besturen van een voertuig verstoort. Het blootstellen van bestuurders of piloten aan dit soort laser is onderhevig aan arrestatie en opsluiting.

Een laserpointer tot 4,99 mW wordt beschouwd als klasse 3R. Het kan het netvlies verbranden, maar onder normale omstandigheden van onbedoelde blootstelling, zal de persoon wegkijken of knipperen voordat permanente schade optreedt.

Een laserpointer tussen 5 mW en 499 mW wordt beschouwd als klasse 3B. Dit type laser pointer is zeer gevaarlijk en het blootstellen van iemand aan de straal is zelfs per ongeluk illegaal en onderhevig aan arrestatie en opsluiting. Hoewel het niet langer illegaal is om een ​​dergelijke laser te bezitten of te gebruiken, is het een strafbaar feit als je iemand anders aan de balk blootstelt, zelfs per ongeluk. Laserpointers van klasse 3B kunnen papier in brand steken, plastic laten smelten, hout verschroeien en zelfs de diffuse reflectie van een muur of stuk papier kan oogbeschadiging veroorzaken. Laserbrillen voor deze krachtlaser en hoger zijn meestal wettelijk verplicht. De legaliteit van deze lasers is een beetje een grijs gebied. Je kunt dergelijke laserpointers kopen uit China.

brandende laser pointer

Een laserpointer van 500 mW of meer is een klasse 4-laser. Het is zelfs op grote afstand extreem gevaarlijk. Het is mogelijk om ernstige brandwonden aan de huid te veroorzaken en per ongeluk brand te veroorzaken. Het gebruik van een laser van klasse 4 buiten een gebouw of buiten het gecontroleerde luchtruim vereist een vergunning van het Laser Clearing House van de luchtmachtbasis Vandenburg. Per ongeluk wordt een laser van klasse 4 op een satelliet of vliegtuigje fel afgekeurd. Het wordt ongeveer hetzelfde behandeld als betrapt worden bij het smokkelen van een bom in een vliegtuig. Hoewel je zo'n laser pointer uit China kunt kopen, zijn ze op de meeste plaatsen zeker illegaal, tenzij je misschien middenin een enorme woestijn of Antarctica woont. Gebruikt door professionals, in laserlichtshows, waar het publiek wordt beschermd tegen blootstelling van dichtbij, deze lasers zijn meestal veilig en wettelijk toegestaan ​​als ze worden gebruikt volgens veilige praktijken.

Over het algemeen stoppen laserpointers bij ongeveer 10 watt. Het wordt heel moeilijk om batterijen voor ze te leveren en ze raken oververhit omdat er meer stroom wordt afgevoerd in het apparaat dan in de straal zit. Laserfabrikanten claimen soms een efficiëntie van 30% of meer, maar in werkelijkheid is 10% efficiëntie typerend.

Mid-power lasers liggen ruwweg tussen 50 watt en ongeveer 1 kilowatt. Ze kunnen op grote afstand ernstige brandwonden op de huid veroorzaken en zelfs een kleine drone vernietigen of op afstand optische sensoren vernietigen.

Boven 1 kilowatt en tot 50 kW is een bescheiden laserwapen of een groot lasersnijgereedschap. Het kan vliegtuigen, voertuigen, artilleriegranaten beschadigen en gebouwen in brand zetten vanaf bescheiden afstanden, of het kan een centimeter staal snijden vlak voor de laser.

Boven 50 kW is een ernstig laserwapen, een HEL (high energy laser) genaamd, die raketten, vliegtuigen of alles wat je maar kunt bedenken op grote afstanden kan verbranden. Het bezit van dergelijke lasers is over het algemeen beperkt tot overheidsinstanties en hun aannemers.

Vorige: Verklaring over het gebruik van laserpointers
Volgende: Hoe maak je een krachtige laser zaklamp?