Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Hoe maak je een krachtige laser zaklamp?

Hoe maak je een krachtige laser zaklamp?

Uitzichten:1911     Gepubliceerd door jensen - 04.05.2019

In dit instinct laat ik je zien hoe je een krachtige handheld-laser maakt. Bijna alle onderdelen zijn gemakkelijk online te vinden. Er is maar één onderdeel dat door een draaimachine moet worden geproduceerd, al het andere kan gemakkelijk worden gemaakt.

Waarschuwing: deze lasers zijn krachtig genoeg om je huid te verbranden. Met andere woorden, ze zijn krachtig genoeg om ogenblikkelijk een oog te openen. Gebruik een veiligheidsbril.

Stap 1: Onderdelen ophalen

We hebben een omhulsel nodig voor de laser met veel kracht. Ik heb laserlichtlampen rond het net gezien. Degene die ik hier gebruik, kocht ik van dealextreme in China. De laserdiode is te vinden op e-bay, hier heb ik twee aanwijzers gemaakt. Een met een 445nm blauw en een 405nm ultra violet. Omdat de bestuurder die ik wil gebruiken een groot aantal verschillende diodes kan verwerken, kunt u degene kiezen die u wilt. De laserdiode moet worden gemonteerd en een lens hebben. De eenvoudige manier is om gewoon een houder met lens te kopen.

krachtige laser zaklamp

Stap 2: de flitser uit elkaar halen

De zaklamp schroeven uit elkaar aan de voorkant en de achterkant. Aan de voorkant vindt u de LED gemonteerd. De LED is gemonteerd op wat de "pil" wordt genoemd, dat is waar de batterij wordt aangesloten en een kleine controllerkaart bevindt zich voor de LED.

Eenmaal vastgeschroefd, kunt u de LED ontsmetten en verwijderen. Aan de andere kant (waar de batterij raakt) moet u de controllerkaart verwijderen. Als dat eenmaal is verwijderd, is het eenvoudig om de pil uit te boren om ruimte te maken voor de laserdriver.

Stap 3

De kleine controller is nodig om de batterij aan te sluiten. Verwijder gewoon alle itty-bitty-componenten op de een of andere manier, ik heb gewoon een klein mes gebruikt en voorzichtig weggeschraapt. Vervolgens moet je uitvinden waar je kracht kunt vinden. Zoek gewoon rond met een multimeter totdat u een punt vindt dat verbinding maakt met de ring rond de controller en een ander dat verbinding maakt met de "knop" eronder en twee korte draden eraan soldeert.

Stap 4: De driver daarheen brengen

Wanneer u de driver ontvangt, moet deze worden ingesteld voor de juiste uitvoer. Het is klein en een beetje een uitdaging om het goed te krijgen. Maar als je het eenmaal hebt ingesteld, zul je je gelukkig voelen. De instructies worden meegeleverd met de bestuurder.

Zodra u de driver hebt ingesteld, moet u de twee draden van de oude LED-driver aan de nieuwe laserdriver solderen. als ze eenmaal op hun plaats zitten, ben je klaar met de "pil".

Stap 5: De adapter gereed maken

De adapter houdt de kleine 12 mm-laserdiode / lenshouder op de zaklamp. Dit is een ruwe tekening met alle afmetingen in millimeters die past bij de laserflits die ik kreeg. Ik heb een vriend laten maken in een draaibank en alles wat nodig is om het af te maken is een van schroefdraad voorzien gat voor een kleine schroef. Zodra dit op zijn plaats is, ben je klaar met de adapter.

Stap 6: Alles erin krijgen

Met de laser in plaats van de diode / lenshouder is het tijd om alles in elkaar te zetten. Nu moet je de laserdiode met korte draden aan de bestuurder solderen, zorg ervoor dat je de anode en kathode op de juiste soldeerpunten soldeert. Schuif de adapter naar beneden over de laserdiodehouder en schroef een kleine schroef zonder kop vast om deze omlaag te houden.

Nu ben je klaar om het hele ding samen te schroeven. Vergeet niet om de lens vast te schroeven voordat je de batterij erin krijgt om hem te testen.

Stap 7: Alles gedaan!

Hopelijk heb je nu een krachtige laserpointer in handen. Vergeet niet om voorzichtig te zijn en laat niemand ermee spelen. Dit ding zal je niet doden, maar het zal je in een oogwenk blind maken.

Vorige: Kunnen laserpointers objecten verbranden?
Volgende: Hoogvermogenlasers in industriële toepassingen