Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Kennis van laserveiligheid

Kennis van laserveiligheid

Uitzichten:1011     Gepubliceerd door jensen - 17.01.2019

De laser is een controversieel onderwerp vanaf de eerste creatie in de wereld. Alle mensen besteden veel aandacht aan lasergevaren en veiligheid van laserwerking. Lasergevaar is niet langer zo afschuwelijk als we hebben gedacht op voorwaarde dat we een algemeen begrip hebben van de kennis van laserveiligheid. JETLASERS is bedoeld als een nuttige verduidelijking van de laserveiligheid en -gevaren zonder overdrijven.

De laser is een onmisbaar onderdeel van optisch, wetenschappelijk, laboratoriumexperiment, militaire en medische behandeling, enz. Naast die van gemakkelijk verkrijgbare laserpointer en draagbare lasers, hebben steeds meer industriële lasers behoefte aan meer gemak en een geweldig proces in hightech ontwikkeling. Dit is slechts het resultaat en het feit van de moderne hightech ontwikkeling, en niemand kan deze intentie voorkomen.

Met de wijdverspreide laserstralen om ons heen, moet laserveiligheid een sleutelpunt worden voor iedereen die ermee in contact kan blijven.

laserveiligheid

Informatie over gevaren voor laserstraling:

Iedereen die een laser vasthoudt, moet nooit naar de laserstraal of -vlek staren en nooit proberen deze te misbruiken tenzij geautoriseerde bediening.

Laserstraling veroorzaakt voornamelijk schade door thermische effecten. Er zijn maar relatief kleine hoeveelheden laserlicht die kunnen leiden tot blijvend oogletsel. Matige en krachtige lasers zijn bijvoorbeeld potentieel gevaarlijk omdat ze het netvlies van het oog of zelfs de huid kunnen verbranden. Laagvermogende lasers van minder dan 500 mW hebben geen gevaar voor menselijke ogen of huiden, hoewel ze direct kijken of staren.

Voldoende krachtige lasers in het zichtbare licht dringen de oogbol binnen en kunnen het netvlies verwarmen. Een infraroodlaser is vooral gevaarlijk omdat het menselijk oog geen reactie en reactie op de onzichtbare straal ervaart. Mensen voelen misschien geen pijn of merken onmiddellijke schade aan hun gezichtsvermogen, zelfs als ze worden blootgesteld aan hoogvermogen infraroodlasers. Er kan vreselijke netvliesbeschadiging optreden zonder indicatie.

Veiligheidsmaatregelen voor laserwerking:

Er is een reeks veiligheidsmaatregelen getroffen om het risico op laserletsel te beheersen. ANSI Z136 in de VS en IEC 60825 bijvoorbeeld hebben internationaal de "klassen" van laser gedefinieerd afhankelijk van hun uitgangsvermogen en golflengte. Mensen zullen de vereiste veiligheidsmaatregelen voor de werking van verschillende klasse-lasers kennen. Alle lasers zijn gelabeld met specifieke waarschuwingssymbolen door middel van laser klassen.

De volgende richtlijnen hebben de kennis over laserveiligheid vermeld:

• Elke minderheid moet worden verboden om een ​​laser apart te bezitten of te gebruiken zonder toezicht. De onwetendheid van laserrisico's moet altijd worden genegeerd. Het is geen grap, maar je moet vooral voorzichtig zijn met onzichtbare infrarood laserpointers.

• Adequate oogbescherming moet nog steeds vereist zijn voor iedereen die een laserpointer tot 500mW vasthoudt. Elke thermische beschadiging van de ogen kan zich voordoen bij het menselijk oog met een krachtigere laser. Een laserbrillaser is altijd een vereiste voor de best uitgeruste laserbezitters.

• Elk wijzen en weerkaatsen van laserlicht zou gevaarlijk zijn voor het menselijk oog. Probeer nooit naar lasers te staren of naar vliegtuigen, bewegende voertuigen en ogen of huiden van mens of dier te wijzen.

FDA standaard ontworpen lasers van JETLASERS:

Alle lasers van JETLASERS online shop zijn strikt ontworpen om de FDA veiligheidsnorm te bereiken. In de beperkte ruimte zijn alle handheld-lasers uniek ontworpen met de sleutelschakelaar hetzelfde als draagbare lasers om te voldoen aan de strenge eisen van de FDA.

Alle draagbare lasers zijn ontworpen met een externe connectorschakelaar en een sleutelschakelaar om de dubbele veiligheid van krachtige lasers te bereiken.

Alle veiligheidsnormen zijn bedoeld om de veilige werking van lasers te behouden en misbruik door niet-professionele gebruikers te voorkomen.

JETLASERS adviseert dat alle laserbezitters en amateurs een volledig begrip van de laserveiligheid moeten hebben voordat ze echt een laserpointer gebruiken. Het is geen grap, maar al onze verantwoordelijkheid.

Vorige: Groene laser voor astronomie
Volgende: Ervaring met een lange-afstand laserpen