Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Groene laser voor astronomie

Groene laser voor astronomie

Uitzichten:1127     Gepubliceerd door jensen - 09.01.2019

Amateurs van de astronomie willen groene laser pointer kiezen als hun sterrenwacht en observatorium voor de hemel, aangezien groene laser een uiterst zichtbare straal naar de mens kan uitstralen. Het kan de ster duidelijk en precies in de lucht richten.

Hoe een laserpen krijgen?

Rode laserpointers zijn de meest eenvoudige aanwijzers omdat laserdiodes beschikbaar zijn in complete 650nm of 635nm laserdiodes. Er is niets meer dan de batterij, rode laserdiode en de printplaat.

Blauwe laserpointers worden meestal geproduceerd door frequentieverdubbeling van 946 nm laserstraling van een diode-gepompte Nd: YAG of Nd: YVO4-kristal. Ondertussen zijn 450nm blauwe laserpointers ook beschikbaar op de open markt, geproduceerd door de voltooide 450nm laserdiode. Laagvermogen 460nm blauwe lasers zijn ook beschikbaar als een presentatietool in verschillende omstandigheden.

De groene laserpen is niet natuurlijk om te krijgen, maar wordt meestal beschouwd als de meest zichtbare tool voor presentaties. Groene DPSS-laser converteert de elektrische energie naar 808nm infraroodlicht en wordt vervolgens naar een Neodymium-kristal geleid, dat misschien 50% daarvan omzet in 1064nm infraroodlicht. De 1064nm bundel wordt dan toegevoerd aan een KTP-kristal dat misschien 50% van 1064nm tot 532nm groen licht omzet. Er is een lang proces geweest tot het eindelijk zover is.

groene laser voor astronomie

Waarom kiezen amateurs van de astronomie groene laserpointer?

Niet alle lasers zijn van toepassing op astronomie sterren kijken en wijzer. De voorzorgsmaatregelen tonen aan dat groene laser 's nachts heel goed werkt in aanwijzende sterren. Menselijke ogen reageren op verschillende kleuren en onze kleurongevoeligheid is groen. De groene laser kan niet naar je ogen richten en heeft een zeer smalle lichtbundel die op zeer grote afstand zichtbaar is voor nachtzicht. Dat is de reden waarom rode laser je nachtzicht niet kan verstoren tijdens het wijzen op de astronomie.

De atmosfeer verstrooit tien keer meer blauw licht dan rood licht. De blauwe laser is veel meer zichtbaar voor het menselijk oog dan rood. Aangezien 532 nm groene kleur gevoeliger is, zullen menselijke ogen gevoeliger zijn dan zowel blauwe als rode lasers. De groene laserpointer met laag vermogen is altijd de juiste keuze voor astronomieonderzoek en aanwijzen.

Wat is de meest passende astronomie laserpen?

Mensen zullen merken dat een groene laserpen van 1mW-5mW niet helder en zichtbaar genoeg is in astronomie wijzen. De straal zal schemerig en donker aan de hemel verschijnen. Integendeel, een krachtige laser kan het netvlies beschadigen en de luchtongeval serieus nemen.

Een matig aangedreven groene laser van 5 tot 50 mW is genoeg en perfect voor richten met een ster. De zichtbare straal kan de aardatmosfeer passeren en de richtende objecten snel bereiken. Je hebt een duidelijk zicht op hemelse objecten.

Vorige: Hoe een 30000mW laser pointer of laserpen te bereiken?
Volgende: Kennis van laserveiligheid