Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> De jongen verloor zicht na het spelen met laserpointer

De jongen verloor zicht na het spelen met laserpointer

Uitzichten:878     Gepubliceerd door jensen - 04.11.2018

De Iceland Radiation Safety Authority heeft op 29 mei gerapporteerd over een ernstig oogletsel veroorzaakt door een laserpointer. Een 13-jarige jongen is ernstig gewond aan beide ogen spelen met een laserpointer. Oogartsen behandelden dat de jongen gewond raakte door de krachtige laserstraal en aan één oog "middengezicht" verloor.

Er is nooit een dergelijke ernstige oogbeschadiging veroorzaakt door laserpointer vóór dit incident in het ziekenhuis. Naast deze formele toepassingen wanneer een rode of groene laserpointer met een laag vermogen wordt gebruikt als een speelhulpmiddel voor katten of honden, zou een laserpointer geen speelgoed meer moeten zijn. Ouders moeten kinderen jonger dan 16 jaar aanmoedigen om afstand te houden met laserwijzers. Iedereen die bezig is met zo'n soort optische gadget, moet de hele tijd verantwoordelijk zijn.

spelen met laserpointer

Gewoonlijk zijn Klasse II en Klasse IIA lasers met een uitgangsvermogen van minder dan 5mW legaal en veilig te gebruiken. laserpointers die krachtiger zijn dan 5 mW worden altijd als krachtig beschouwd. Er mag nooit sprake zijn van een illegale werking van de krachtige laser zonder ongeautoriseerd lasergebruik van meer dan 5 mW.

De vooruitgang van laserdiode technologie heeft steeds meer laserpointers met een hoog uitgangsvermogen en een meer beschikbare golflengte veroorzaakt. Een groene laserpointer met laag vermogen is gemakkelijk zichtbaar bij daglicht en wordt beschouwd als een ideale gadget voor het geven van lezingen, speeches op school of tijdens conferenties, astronomie richten met sterren en onderzoek, en formele laboratoriumexperimenten, enz.

Vorige: Groene laser richtkijker maakt uw wapen krachtiger
Volgende: Krijg een echte groene laser pointer