Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Alternatieve toepassingen voor uw laserpen

Alternatieve toepassingen voor uw laserpen

Uitzichten:1409     Gepubliceerd door jensen - 10.09.2016

De laserpen kan worden gebruikt voor vele verschillende activiteiten. Omdat ze zijn er in verschillende kleuren en sterke punten, kan laserpennen een verscheidenheid van behoeften aan te passen. Zo worden de apparaten vaak gebruikt in gebouw en het interieur design projecten, omdat ze maken het gemakkelijk om te wijzen op dingen en te meten afstanden zonder te bewegen. Sinds groene laserpennen, in het bijzonder, hebben een zeer groot bereik, zijn ze ideaal voor omcirkelen sterren tijdens de nacht astronomie gesprekken. Mensen kunnen ook gebruik maken van laserpennen om plezier te hebben met dieren en maken laserlicht shows. Met de juiste voorzorgsmaatregelen, kan laserpennen worden gebruikt voor zowel werken en spelen.

Soorten laserpennen

Verschillende soorten laserpennen zijn ideaal voor verschillende activiteiten. Voor eenvoudige recreatieve activiteiten, rode en groene lasers zijn de meest voorkomende. Ze zijn meestal minder duur dan de blauwe lasers, violet lasers, en zeldzame gele lasers. Hierdoor groene lasers ideaal voor wijzen objecten die ver weg omdat het oog de laserstraal over de gehele lengte kunnen volgen. Vele rode laserpennen, anderzijds, hebben geen zichtbare straal tenzij ze zeer krachtig. Het menselijk oog is alleen in staat op te halen de dot van rood als de laser in contact komen met iets vast komt.

Gebruikers moeten een hoge mate van voorzichtigheid te betrachten bij het gebruik van blauwe en gele lasers, omdat deze apparaten zijn vaak krachtig genoeg om ernstige schade toebrengen aan het oog, zelfs met slechts kortstondig contact. Bij het gebruik van laserpennen van elke kleur, moeten mensen er rekening mee dat een output van vijf mW wordt beschouwd als gevaarlijk te houden.

laserpen toepassingen

Ter referentie, kunnen gebruikers als het volgende schema, waarin de mogelijke gevaren voor verschillende typen lasers geeft.

Laser kleur
Laser-uitgang
Mogelijk gevaar

Rood

1 mW

Geen schade aan het oog met kortstondige accidentele blootstelling, maar mogelijke schade met opzet staren

Groen

1 mW

Geen schade aan het oog met kortstondige accidentele blootstelling, maar mogelijke schade met opzet staren

Rood

5 mW

Geen schade aan het oog met kortstondige accidentele blootstelling, maar mogelijke schade met opzet staren

Groen

5 mW

Geen schade aan het oog met kortstondige accidentele blootstelling, maar mogelijke schade met opzet staren

Groen

25 mW

Laag tot matig: een laag risico van schade aan het oog met kortstondige accidentele blootstelling, maar waarschijnlijk schade met opzet staren

Groen

50 mW

Matig tot hoog: hoog risico op schade aan het oog alleen van tijdelijke accidentele blootstelling

Groen

250 mW

Hoog: zelfs hoger risico op schade aan het oog alleen van tijdelijke accidentele blootstelling

Groen

500 mW

Zeer hoog: bijna definitieve schade aan het oog alleen van tijdelijke accidentele blootstelling en de mogelijkheid van brandwonden

Blauw

1 watt

Extreem hoog: brand gevaar voor de ogen en de huid

Het gebruik van laserpennen voor bouwprojecten

Voor degenen die op het punt om home improvement projecten of enige andere bouwprojecten te doen, kan laserpennen het werk een stuk gemakkelijker te maken. Toen wijzen bouwdetails, met behulp van een laserpen is een handige manier om de boodschap over te brengen, zonder enige extra inspanning te krijgen. Als het gaat om het tonen van lange afstanden laserpennen zijn zeer nauwkeurig en eenvoudig te gebruiken. Ze kunnen vooral nuttig in donkere ruimtes, maar ook buiten werken, met name het groene type laserpen.

Het gebruik van laserpennen voor sterrenwacht

De groene laserpennen zijn zeer geschikt voor sterrenwacht, omdat de toeschouwers ziet de balk gaan helemaal uit de laserpen tot de ster waar hij wijst. Er is geen gevaar afleiden van de piloot als de ster blijkt een vliegtuig is.

Het gebruik van laserpennen met dieren

Voor degenen die willen laserpennen gebruiken met dieren, zijn er verschillende mogelijkheden. Deze omvatten steeds een dier de laserpunt jagen en met de laserpen om een ​​dier te identificeren.

Voorzichtig spelen met dieren

Hoewel het niet aan te raden om een ​​laserpen ergens in de buurt van de ogen van een dier schijnen vanwege het risico van verblindende het, misschien bepaalde individuen willen deze pointers te gebruiken om een ​​beetje plezier met hun huisdieren te hebben. Een hond of een kat zal hebben meestal een sterke reacties op het zien van de dot van een laser op de vloer, en de meeste zullen niet aarzelen om de stip in de kamer rond te jagen.

Indien de punt iets kleiner dan de spin, spinachtige kan de laser voor een smakelijke insect fout. Het resultaat is dat de spin de punt rond kan jagen op een muur of een vloer. Niet elke spin zal zijn voor dit spel, maar de juiste spin kan dezelfde entertainment dat katten en honden doen bieden.

Identificatie van dieren

Net zoals sterrenkijkers kunt gebruiken laserpennen tijdens demonstraties, kan vogelaars ze ook gebruiken tijdens bird watching tours. Nogmaals, moet iedereen die probeert om dit te doen zorgvuldig om te voorkomen dat schijnt het licht in de ogen van vogels of andere dieren in het wild rond zijn. Dergelijke acties kunnen verblinden de dieren, waardoor ze ongeschikt zijn om te overleven in het wild.

Het aantrekken van een laser lichtshow voor kinderen

Aangezien laserpennen zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren, kunnen deze gadgets worden in een spectaculaire laserlicht toon zetten door het hele gezin thuis. Het aantrekken van een beetje muziek kunnen de deelnemers helpen om in de juiste stemming, en het uitschakelen van de verlichting is een must.

Zowel de deelnemers en toeschouwers moeten staan ​​of zitten enkele meters afstand van de muur, met iedereen in een enkele rij om contact met de misleide lasers te vermijden. Als de muziek speelt, kunnen de deelnemers wilde gaan maken van hun lasers dansen over de muur, interactie met andere lasers. Concurrerende mensen kunnen proberen het organiseren van een laser gevecht, waarbij de eerste laser naar de andere laser wint raken. Met een beetje fantasie, kan een donkere kamer, een blinde muur, en een paar laserpennen urenlang vermaak bieden.

Als u wilt sterke laser pointers te kopen, kunt u terecht op onze website www.laserkopen.com en vindt u alles wat u nodig heeft.

Vorige: Het gebruik en de veiligheid van laserpennen
Volgende: Tips voor het wijzen ster met laserpennen