Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Het gebruik en de veiligheid van laserpennen

Het gebruik en de veiligheid van laserpennen

Uitzichten:1508     Gepubliceerd door jensen - 07.09.2016

Wat zijn laserpennen?

Laserpennen zijn instrumenten die worden gebruikt voor het wijzen op voorwerpen of locaties, en worden gedefinieerd als "landmeten, nivelleren en uitlijnen laserproducten" in een FDA regelgeving. Ze worden vaak gebruikt tijdens de colleges en sterrenkunde presentaties en laserpennen opgenomen in waterpassen en handgereedschappen zijn ook erg populair. In de afgelopen jaren laserpennen gemakkelijk beschikbaar zijn geworden, en worden meestal verkocht in hardware, huisdier, hobby en kantoor aanbod winkels.

Zijn veilig laserpennen?

Bij gebruik op de juiste laserpenen vormen een minimaal risico als ze voldoen aan laservermogen grenzen. laserpennen worden misbruikt wanneer ze gericht zijn op de ogen of behandeld als speelgoed. Het licht energie van een laserpen gericht in het oog kan schadelijker zijn dan direct kijken in de zon. Bovendien kan de verrassende effect van een felle lichtstraal die gericht zijn op iemand het besturen van een auto of het bedienen van andere machines ernstige ongevallen veroorzaken.

De FDA is bezorgd over de toegenomen beschikbaarheid van een verscheidenheid van laser producten die onveilig kunnen worden gebruikt. Groen, blauw en violet laserpennen hebben het agentschap met name bezorgd. Hoewel er legitieme toepassingen van deze laserpennen, kunnen zij worden gewijzigd krachtiger en onveilig indien niet verantwoordelijk gebruikt.

laserpen veiligheid

Is de helderheid van het laserlicht een goede indicator van de gevaren macht en oog?

Nee, nooit aannemen dat de helderheid van de kleuren van een laserstraal geeft aan haar macht. In verlichte omstandigheden (binnen of buiten) kan een bundel van een krachtige laser lijken dezelfde helderheid of zwakker dan de straal van een minder krachtige laser zijn. Bijvoorbeeld in de foto hieronder, de groene laserstraal wordt veel helderder dan de rode en veel helderder dan de blauwe. Dit zijn eigenlijk net zo aangedreven lasers en alle drie hebben dezelfde oogletsels uit op zoek naar de balk. Als u een helder blauw of paars laserstraal met helderheid vergelijkbaar met een groene laser, kunt u veilig aannemen dat de blauw / violet laserlicht is veel krachtiger en op zoek direct in de bundel zal ernstig en onmiddellijk oogletsel veroorzaken.

In de regel moet je nooit rechtstreeks in elke laserstraal.

Wat is het juiste gebruik van een laserpen?

Vergeet niet, laserpennen zijn speelgoed niet en ze moeten alleen worden gebruikt door een volwassene, of met toezicht van een volwassene.

1) nooit willen of geen weer een laserpen op iemand.
2) 2Alleen activeer de laserpen wanneer u het gebruikt om te wijzen op een nabijgelegen object.
3) Koop geen laserpennen voor uw kinderen. Lasers zijn geen speelgoed.
4) Voor de aanschaf van een laserpen, zorg ervoor dat de volgende informatie op het etiket:
  ① een verklaring dat het voldoet aan hoofdstuk 21 CFR (de Code of Federal Regulations);
  ② de fabrikant of distributeur naam en de datum van vervaardiging;
  ③ een waarschuwing voor blootstelling aan laserstraling te voorkomen;
  ④ de klasseaanduidingsfactor, variërend van klasse I tot IIIa.

Wat is de rol van de FDA in het reguleren van lasers?

De FDA regelt zowel medische als niet-medische lasers. De FDA kan fabrikanten van laser-producten te inspecteren en vereisen het terugroepen van producten die niet voldoen aan de federale normen of die straling veiligheid gebreken. Het bureau kan ook testen laserproducten en inspecteren displays van laserlicht shows om ervoor te zorgen het publiek wordt beschermd. Producenten van laserlicht shows zijn verplicht om de FDA, waar ze van plan zijn een show te vertellen, zodat het agentschap kan inspecteren indien mogelijk en actie te ondernemen indien nodig.

FDA werkt momenteel aan fabrikanten van overmeesterd groene laserpennen en andere illegale lasers te identificeren, en neemt maatregelen om te voorkomen dat deze onveilige producten van wordt verkocht in de Verenigde Staten.

Zijn alle lasers legaal voor gebruik door de consument?

Nee. Sommige lasers zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik door medische, industriële, of entertainment professionals en mag alleen worden gebruikt door een persoon met de juiste opleiding en licenties.
De FDA vraagt ​​etiketten op de meeste laser producten die een waarschuwing over de laserstraling en andere gevaren, en een verklaring waaruit blijkt dat de laser voldoet aan de FDA veiligheidsvoorschriften bevatten. Op het etiket moet ook het vermogen en de klasse van het product gevaar. Consumenten laser producten zijn over het algemeen in de klassen I, II en III bis, terwijl de lasers voor professioneel gebruik kan zijn in de klassen IIIb en IV.

Als u vragen over een laser product dat u overweegt de aankoop, neem dan contact met ons op via info@laserkopen.com.

Vorige: De basiskennis van laserpen
Volgende: Alternatieve toepassingen voor uw laserpen