Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> De basiskennis van laserpen

De basiskennis van laserpen

Uitzichten:1178     Gepubliceerd door jensen - 04.09.2016

Wat is een laserpen?

Zoals de naam al doet vermoeden, laserpennen zijn een soort van laser. De term laser staat voor 'Light Amplification door de gestimuleerde emissie van straling'. Hoewel het totale vermogen in de bundel klein zijn, concentreren deze kracht op een kleine plek creëert een punt van zeer hoge intensiteit.

Neder-power laserpennen zijn verkocht voor vele jaren in de Amerikaanse en Europese markten. Onlangs hebben de krachtige laserpennen ook beschikbaar tegen relatief lage kosten worden, vaak via internet.

De reglementaire controles definiëren een high-powered laserpen als een apparaat dat:

  • 1) Het is van het soort dat algemeen bekend als een laserpen;
  • 2) Het werkt op een batterij;
  • 3) Het is ontworpen of bestemd voor gebruik in de hand;
  • 4) Het kan een coherente bundel van optische straling van lage divergentie te produceren;
  • 5) Het heeft een vermogen van meer dan 1 mW.

* Opmerking: Een coherente bundel van optische straling van lage divergentie betekent een balk die niet fan uit als een fakkel balk.

Wat maakt gebruik van laserpennen doen hebben?

De laserpennen worden vaak gebruikt als presentatie steunmaatregelen van de docenten en docenten. Het lagere vermogen laserpennen zijn voldoende voor dit doel. De krachtige laser kan worden geschenen in de nachtelijke hemel en worden gebruikt door astronomen wijzen sterren en sterrenbeelden. Sommige onderzoekers of wetenschappers kunnen ze ook gebruiken.

Hoe krachtig zijn laserpennen?

Laserpennen komen in een reeks bevoegdheden. Het vermogen wordt meestal gemeten in milliwatt. Als richtlijn de verhouding tussen vermogen en mogelijke schade van de verschillende laserpen is als volgt.

hoog vermogen laserpen

Laserpen uitgangsvermogen

Gezondheid risico

Minder dan 1mW

Laag risico

Van 1mW - 5mW

Relatief laag risico, maar nog steeds mogelijk leiden tot enige schade aan het oog

Van 5mW - 500mW

Gevaar voor oogletsel

Meer dan 500mW

Kan branden huid en schade ogen

Er zijn regelingen die classificeren laserpennen op basis van de risico's die zij opleveren. Deze indeling Arabische cijfers gebruikt (1, 2, 3, 4 - met of zonder letter na het nummer) of Romeinse cijfers (I, II, III, IV - met of zonder letter na het nummer). De laserpennen van klasse I en II, vallen niet onder de regeling. De laserpennen van klasse III en IV worden beschouwd als high-power laserpennen zijn en vallen onder de regelgeving.

Helaas, ervaring in Europa is dat de etikettering op vele laserpennen verkeerd is, vooral voor de goedkopere. De laserpennen geadverteerd als een vermogen van minder dan 1 mW worden vaak gevonden veel krachtiger. Mensen verkopen dergelijke mislabelled pointers mogen niet alleen het risico vervolgd onder het ministerie van Volksgezondheid regelgeving, maar zijn ook in strijd met de Fair Trading Act en Consumer Guarantees Act.

Vorige: Hoe maak je een sterke laserpen kiezen?
Volgende: Het gebruik en de veiligheid van laserpennen