Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Laser wees naar het vliegtuig

Laser wees naar het vliegtuig

Uitzichten:1031     Gepubliceerd door jensen - 19.10.2018

Een piloot probeerde een vliegtuig te landen op de luchthaven van Villeneuve wanneer een groene laser op het vliegtuig wees.

RCMP zei dat het incident, gemeld door NAV Canada, woensdagnacht plaatsvond op de luchthaven ten noordwesten van Edmonton.

De politie zei dat de piloot het vliegtuig veilig kon landen. Het incident is echter een herinnering aan de gevaren van lasers.

De laser kan de piloot tijdelijk verblinden, een intense schittering creëren die het zicht van de piloot beïnvloedt en de piloot afleiden, waardoor alle mensen aan boord van het vliegtuig ernstig gevaar lopen, aldus de politie.

groene laser

BEKIJK: Tijdens een nieuwsuitzending werd een helikopter met een globaal nieuws gericht met een laserpen. Een laser in een vliegtuig richten is illegaal, maar zoals Angie Seth meldt, neemt het aantal incidenten in Canada toe.

Volgens Transport Canada waren er in 2018 meer dan 500 gemelde laseraanvallen, waardoor piloten, bemanningen en passagiers gevaar liepen.

Het richten van een laser op een vliegtuig is illegaal en een strafbaar feit, zei RCMP. Volgens de luchtvaartwetgeving kunnen mensen die zijn veroordeeld voor het kijken naar een laser in een vliegtuig, tot $ 100.000 aan boetes, vijf jaar gevangenisstraf of beide krijgen.

Naast laserpointers worden piloten geconfronteerd met een ander probleem in de vorm van kerstlaserlampen die zijn ontworpen om de gevels van huizen te versieren.

Deze gadgets worden geleverd met een waarschuwing om geen projectlichten te projecteren op of nabij de vliegbaan van een vliegtuig binnen tien zeemijl van een luchthaven. Als het gewenste verlichtingsoppervlak van de gebruiker zich binnen die straal bevindt, wordt gebruikers gevraagd de hoek van het licht te verlagen zodat de lasers niet in de lucht worden gericht.

Vorige: Is er een 50000mW laserpen / laser pointer?
Volgende: Vecht tussen Canadezen en ganzen