Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> Kan ik veilig een laserpen gebruiken?

Kan ik veilig een laserpen gebruiken?

Uitzichten:1540     Gepubliceerd door jensen - 22.08.2016

In de afgelopen jaren hebben laserpennen aandacht in de pers ontvangen en wekte enige bezorgdheid bij het publiek. Als consument product, zijn laserpennen ontworpen om veilig te zijn wanneer het wordt gebruikt voor het beoogde doel. Helaas de laserpen gemakkelijk worden misbruikt.

De vroege laserpennen waren helium-neon (HeNe) gas lasers en opgewekte laserstraling bij 633 nanometer (nm). Deze aanwijzingen zijn meestal ontworpen om een ​​laserbundel met een uitgangsvermogen niet groter dan 1 milliwatt (mW) te produceren. Volgens de ANSI classificatieschema (ANSI Z136.1-1993, American National Standard voor veilig gebruik van lasers) een zichtbare laser (400-700 nm) die minder dan 1 mW vermogen is een klasse 2 laser, waarvoor knipperreflex normaal biedt voldoende bescherming voor de ogen. Retinale letsel is mogelijk met een Klasse 2 laser als een persoon opzettelijk overwint zijn / haar natuurlijke aversie respons in naar de balk.

laserpen veiligheid

De volgende generatie van laserpennen gebruikt diode lasers als optische bron. Diode laserpennen in eerste instantie leverde stralen bij 690 nm. Het verschil tussen 633 en 690 nm lijkt klein als zowel zijn zichtbare rode golflengten, maar het verschil is groot, zoals uitgelegd door het menselijk oog. Het oog ziet 633 nm vijf keer helderder dan het ziet 690 nm. Dit verklaart waarom de eerste diode laserpennen vereist een vermogen van 5 mW op de helderheid van een 1 mW wijzer gelijk aan 633 nm.

Vanuit veiligheidsoogpunt laserpunt gezien de situatie groeide complexer nieuwe diodelasers ontwikkeld produceren licht bij 670, 650 en 640 nm. Zoals golflengten uitgezonden door diodelasers korter hebben gekregen, heeft het vermogen niveau verbleven in 5 mW. Dus vandaag hebben we 5 mW laserpen stralen bij 640 nm die extreem helder voor het oog. Bovendien, een nog helderder laserpointer is nu op de markt waarvan de golflengte bij 533 nm (groen). Deze nieuwe technologie maakt gebruik van een in frequentie verdubbelde neodymium: YAG laser met een geblokkeerde infrarood component.

Zichtbaar laserpennen werkend met 1-5 mW vermogen zijn klasse 3a en kan gevaarlijk zijn als bekeken zelfs voor een zeer korte tijd. Gebruikers mogen nooit rechtstreeks in de straal van klasse 3A laserpennen, die nodig zijn door de Food and Drug Administration (FDA) regelgeving worden gemerkt "GEVAAR." (Klasse 2 lasers zijn gelabeld "LET OP.") Mogelijke gevaren omvatten schrikreactie effecten, flash-blindheid, verblinding en nabeelden als een persoon direct in het oog wordt aangeslagen. Talrijke gevallen van dergelijke incidenten zijn gemeld, samen met gevallen waarin personen overdreven te worden geflitst. Verslagen van de blootgestelde personen, zoals een piloot, buschauffeurs, sport cijfers, een leraar, en de politie.

Samengevat, laserpennen zijn handige tools, maar ze moeten op verantwoorde wijze worden gebruikt. Gezond verstand dicteert dat gebruikers nooit een laserpen bundel moet richten op een ander persoon. De laser met een vermogen van meer dan 5mW mag niet worden gebruikt als pointer.

Vorige: Wat heb je nodig om te weten voordat het kopen van laserpen?
Volgende: Hoe maak je een sterke laserpen kiezen?