Mcafee Secure
Laserpen online kopen - wereldwijde levering en 14 dagen gratis vervanging
Home >> Blog >> De krachtige laserpennen kan gevaarlijk zijn

De krachtige laserpennen kan gevaarlijk zijn

Uitzichten:2696     Gepubliceerd door jensen - 12.08.2016

De goedkope en krachtige laserpen worden meer en meer populair op de markt. De laserpen ziet eruit als een stuk speelgoed - maar het kan zeer schadelijk zijn nu goed werkt zijn.

laserpennen kunnen permanente blindheid veroorzaken als scheen in het oog. Normaal gesproken met zeer felle lichten, zul je reflex om de ogen scheel. Maar de krachtige laser kan blijvende schade voordat we kunnen reageren veroorzaken.

• nooit met opzet in de laserstraal van een laserpen.
• Gebruik een laserpen niet gericht op mensen, en zeker niet op de ogen.
• Geef niet laserpennen aan kinderen als speelgoed.
• Richt de laser op spiegels of andere reflecterende oppervlakken.
• Nooit een laser op een bestuurder of iemand het bedienen van machines of voertuigen.

Laser klassen

De laserpennen moeten worden ingedeeld op basis van hoe gevaarlijk ze zijn. De lessen worden in de laserveiligheid norm.

Klasse 1 en klasse 2 laser wordt beschouwd als veilig - onze ogen worden beschermd door onze reflex om weg te knipperen en te kijken.

Veel laserpennen op de markt zijn niet geclassificeerd, maar zou van klasse 3B of zelfs Klasse 4. De klasse 3B laser vallen kan permanente schade oog voordat u kunt reageren veroorzaken. De klasse 4 laser kan de huid verbranden.

De overheid heeft nieuwe regels uitgevaardigd om de verkoop van de krachtige laser-apparaten aan te sturen, met inbegrip van alle klasse 3 en 4 laserpennen).

Gevaren van krachtige laser

Afhankelijk van het vermogen van een laserpen kunnen deze apparaten zeer gevaarlijk schade aan het gezichtsvermogen, brandwonden op de huid, zelfs beginnende branden zijn. De super krachtige laserpennen mag alleen worden gebruikt bij het dragen van de juiste beschermende bril. Herziening veiligheid van de fabrikant voorzorgsmaatregelen en de wetgeving betreffende laser in de lokale gemeente is een belangrijk onderdeel van een goede werking laserpen.

Evenals de kans op blijvend oogletsel, iemand die een sterke laser wees op hun oog heeft, zelfs kort, zal 'flash blindheid "hebben. Flash blindheid veroorzaakt tijdelijk verlies van het gezichtsvermogen, en eventueel na-beelden in het aangedane oog. Het kan storend zijn. Het kan slechts een paar minuten duren om te herstellen van deze effecten - of het kan enkele dagen duren.

sterke laserpen

Gelieve geen gebruik maken van een sterke laserpen te wijzen op vliegtuig of voertuig, of het kan een ernstig ongeluk veroorzaken.

Vorige: Tips voor het kopen van groen / rode laserpennen
Volgende: De belangrijke laserpen koopgids